Σύμπτωση απόψεων των Γάλλων Σοσιαλιστών με την ελληνική Προεδρία

Την «πολύ μεγάλη σύμπτωση απόψεων» με τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, υπογράμμισε ο ΓΓ του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος Αρλέμ Ντεζίρ, ύστερα από την ωριαία και πλέον συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Η μάχη που ετοιμαζόμαστε να δώσουμε» πρόσθεσε, «με τη βοήθεια της ελληνικής προεδρίας, του συνόλου των σοσιαλιστών και των σοσιαλδημοκρατών στην Ευρώπη, σκοπεύει στο να πετύχουμε μια νέα

πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επίσης, θέλουμε να πετύχουμε την εκλογή του σοσιαλιστή υποψηφίου μας Μάρτιν Σουλτς στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να μπουν οι προτεραιότητες στην υπηρεσία της οικονομικής ανάκαμψης».

Σύμφωνα με τον Αρλέμ Ντεζίρ οι προτεραιότητες επικεντρώνονται γύρω από τους εξής τομείς: Την απασχόληση, ιδιαίτερα αυτή των νέων, την ανάπτυξη των επενδύσεων σε έργα υποδομής, καθώς και την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είναι οι κατ' εξοχήν δημιουργοί των θέσεων εργασίας. Επίσης η τραπεζική ένωση, η εφαρμογή της φορολόγησης των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, προστίθενται στους στόχους, κατά τη διάρκεια του εξάμηνου.

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος: Το ταχύτερο δυνατόν επιστρέφουμε στις αγορές

Συνάντηση Βενιζέλου-Μοσκοβισί στο Παρίσι

Διήμερη επίσκεψη του Ευ. Βενιζέλου στο Παρίσι

Keywords
Τυχαία Θέματα