Στην Ελλάδα η Διοίκηση του Συλλόγου Φορολογουμένων Κίνας

Στη χώρα μας βρέθηκαν τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Φορολογουμένων Κίνας.

Οι κινέζοι επισκέπτες συναντήθηκαν με τα μέλη του Συλλόγου «Έλληνες Φορολογούμενοι», με στόχο τη γνωριμία των δύο πλευρών, την ανταλλαγή απόψεων και τον προγραμματισμό κοινών δράσεων σε διεθνές επίπεδο.

Η επίσκεψη του Κινεζικού Συλλόγου έγινε στα πλαίσια περιοδείας που πραγματοποιεί η Διοίκησή του σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Έλληνες Φορολογούμενοι" κ. Γιάννης Σιάτρας, και το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. κ. Σταύρος Τερζάκης, ανέπτυξαν

στους εκπροσώπους του Συλλόγου της Κίνας, το ιστορικό της ίδρυσης και της λειτουργίας του Συλλόγου και ανέλυσε τις δράσεις του ενάντια στην άδικη φορολογία και τη φοροδιαφυγή καθώς και τις προσπάθειες για την εκπαίδευση των πολιτών σε φορολογικά ζητήματα.

Στην κινεζική αντιπροσωπεία προκάλεσε εντύπωση η δράση του Ελληνικού Συλλόγου στο ζήτημα του ειδικού τέλους ακινήτων, αλλά και κατά της υπερβολικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων.

Ο Σύλλογος Φορολογούμενων Κίνας, αποτελεί έναν κρατικό οργανισμό που ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια. Εδρεύει στο Πεκίνο και οι κύριες δράσεις του έχουν να κάνουν με το ζήτημα της εκπαίδευσης του κινεζικού πληθυσμού σε ζητήματα φορολογίας, καθώς και σε εκπόνηση μελετών σχετικά με τα προβλήματα φορολόγησης που παρουσιάζονται, οι οποίες στη συνέχεια προωθούνται στο Υπουργείο Οικονομικών και στις φορολογικές αρχές των διαφόρων επαρχιών και του Κράτους.

Κατά τη συνάντηση, οι κ.κ. Σιάτρας και Τερζάκης ανέπτυξαν στην κινεζική αντιπροσωπεία την πρόταση του Συλλόγου Έλληνες Φορολογούμενοι για ανακήρυξη από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών της "Ημέρας του Φορολογουμένου". Ήδη, η πρόταση αυτή επεξεργάζεται και σύντομα θα αποσταλούν τα σχετικά κείμενα στην Ένωση Ευρωπαίων Φορολογουμένων (Taxpayers Association of Europe) και σε ομάδα Ευρωβουλευτών. Η διοίκηση του κινεζικού συλλόγου επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την πρόταση αυτή και υποσχέθηκε να τη μελετήσει.

Ο Πρόεδρος του κινεζικού Συλλόγου κ. Λι Γουέν, προσκάλεσε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Έλληνες Φορολογούμενοι, σε επίσκεψη στην Κίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα