Στην Χαλκιδική οι Θεσσαλονικείς για το τριήμερο

Στις παραλίες της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Καβάλας και της Θάσου "ξεχύνονται" οι εκδρομείς από τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια προκειμένου να εκμεταλλευτούν το εορταστικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και παράλληλα να δροσιστούν από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Η τροχαία θα λαμβάνει έως και τη Δευτέρα αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο, με στόχο την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των ατυχημάτων. Περιπολικά θα βρίσκονται κατά μήκος των δρόμων ώστε να διευκολύνουν την κυκλοφορία και να δίνουν

οδηγίες στους οδηγούς.

Οι περισσότεροι εκδρομείς, κυρίως οι ξένοι, θα διανυκτερεύσουν για περισσότερες από τρεις ημέρες στους παραθεριστικούς προορισμούς, ενώ ένα μεγάλο μέρος των Θεσσαλονικών θα επιλέξει να μετακινηθεί αυθημερόν στις κοντινές παραλίες με λεωφορεία.

Από την πλευρά τους, οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους εκδρομείς με τιμές προσιτές και προσαρμοσμένες στην οικονομική κατάσταση της χώρας.

"Στη Χαλκιδική η πληρότητα είναι στο 85% - 90%, ένα ποσοστό που οφείλεται κυρίως στην προσέλευση τουριστών από την ξένη αγορά. Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, από ελληνικής πλευράς, υπάρχει ενδιαφέρον για μια διανυκτέρευση, ενώ πολλοί είναι αυτοί που θα επιλέξουν να ταξιδέψουν αυθημερόν για ένα μπάνιο", δήλωσε στο ΑΠΕΜΠΕ ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Χαλκιδικής και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού του νομού, Γρηγόρης Τάσιος.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το τριήμερο θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες, που θα φτάσουν στα όρια του καύσωνα, καθώς εκτιμάται πως ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα