Στη Βουλή οι αποκαλύψεις του newsbomb!

Στη Βουλή μεταφέρει ο βουλευτής Ν. Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος το θέμα που το newsbomb είχε φέρει στη δημοσιότητα σχετικά με τις σοβαρές καταγγελίες για μια ύποπτη πρακτική που εφαρμόζεται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας το οποίο καλείται να καλύπτει ανάγκες άλλων χωρών του εξωτερικού και να εξάγει αποθέματα αίματος, ακόμα και σε τιμές «όσο – όσο».

Συγκεκριμένα

το newsbomb είχε αποκαλύψει ότι στέλνουμε αίμα στο εξωτερικό με τιμές «όσο – όσο» ενώ για να καλυφθούν οι εσωτερικές ανάγκες σε αίμα και πλάσμα γίνονται τεράστιες εισαγωγές παρτίδων!

Ο κ. Νικολόπουλος με ερώτησή του προς το υπουργείο Υγείας μεταφέρει το ζήτημα στη Βουλή ζητώντας να δοθούν άμεσα απαντήσεις στα όσα αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του newsbomb.

O βουλευτής κ. Νικολόπουλος αναφέρει: «Απίστευτο και όμως ελληνικό… την ώρα που η Ελλάδα έχει άμεση ανάγκη από αίμα καταφεύγοντας έτσι σε εισαγωγές τεράστιων παρτίδων αίματος από το εξωτερικό, το αίμα των Ελλήνων αιμοδοτών πωλείται «μπιρ παρά» στο εξωτερικό! Οι εκκλήσεις, μάλιστα, στους Έλληνες αιμοδότες για αίμα ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα είχαν αυξηθεί επειδή τα αποθέματα τελείωναν.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στους Θρακομακεδόνες επί μια δεκαετία είναι επιφορτισμένο με την υποχρέωση παρασκευής παραγώγων αίματος και πλάσματος, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της χώρας σε θεραπευτικά προϊόντα πλάσματος αλλά και την εξασφάλιση επαρκών αποθεμάτων.

Ωστόσο, σύμφωνα με σοβαρές καταγγελίες εφαρμόζεται μια εξωφρενική και απαράδεκτη απόφαση κατά την οποία το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλείται να καλύπτει τις ανάγκες άλλων χωρών του εξωτερικού και να εξάγει εγχώρια αποθέματα αίματος ακόμα και σε εξευτελιστικές τιμές.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας είναι αρκετά παραμελημένες, ανεπαρκείς και αποδιοργανωμένες χωρίς να καλύπτουν τις σύγχρονες απαιτήσεις υγιεινής τέτοιων χώρων, γεγονός που συμβαίνει και με τον εξοπλισμό τους.

Είναι, ανήκουστο και όμως αληθινό… στέλνουμε αίμα σε τιμές «όσο - όσο» στο εξωτερικό ενώ εμείς εισάγουμε τεράστιες παρτίδες για να καλύψουμε της εγχώριες ανάγκες!

Ωστόσο, μέχρι τώρα το αρμόδιο Υπουργείο περί άλλων «τυρβάζει» χωρίς να έχει δώσει εξηγήσεις, για αυτή την καθόλα παράλογη και αυθαίρετη πολιτική απόφαση.

Και όλα αυτά με τις επίσημες «ευλογίες» της Συγκυβέρνησης, που μεταφορικά αποστραγγίζει το αίμα των Ελλήνων πολιτών, με την «επαναδιαπραγματευτική» πολιτική των περικοπών, των μειώσεων και των ανάλγητων μέτρων και που κυριολεκτικά μετά, το πουλάει σε τιμές ευκαιρίας στο εξωτερικό!

Αυτή είναι η οργάνωση της χώρας μας που αντικατοπτρίζεται και στο σύστημα Υγείας της… τραγελαφική!

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ.κ. Υπουργός:

Πότε πάρθηκε η σχετική απόφαση κατά την οποία το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλείται να καλύπτει τις ανάγκες άλλων χωρών του εξωτερικού και να εξάγει εγχώρια αποθέματα αίματος ακόμα και σε ευτελείς τιμές;

Να κατατεθεί η σχετική απόφαση.

Από ποιον καθ

Keywords
Τυχαία Θέματα