Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη

Γενική πανεργατική 24ωρη απεργία την 32η από το 2010, έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη (27/11) τα συνδικάτα του ιδιωτικού και…

Παράλληλα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιούν την ίδια μέρα στις 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, ενώ συγκέντρωση στην Ομόνοια έχει εξαγγείλει την ίδια

ώρα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

Προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, έχουν προγραμματισθεί στις πλατείες Κάνιγγος, Καραϊσκάκη, Βάθη, Κοτζιά και στα Χαυτεία.

«Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων την Πέμπτη στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος θα είναι η απάντησή μας στις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές που έχουν ξεζουμίσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, ενώ από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζει μεταξύ των άλλων, ότι η κινητοποίηση της Πέμπτης «πρέπει να αποτελέσει την επανεκκίνηση ενός διαρκούς, πολύμορφου και συντονισμένου αγώνα που θα επαναφέρει στο προσκήνιο την κοινωνία και τα αιτήματά του κόσμου της εργασίας για μισθούς που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, για δημοκρατία και εργασιακά δικαιώματα».

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν από τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης (26/11/2014) έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης (27/11/2014) και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Παράλληλα έχουν εξαγγείλει, τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου από τις 11:00 έως τις 14:00.

Στις 12 το μεσημέρι έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αναστολή δρομολογίων τρένων και προαστιακού λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ την Πέμπτη.

Αναστέλλονται την Τετάρτη δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στη αυριανή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Τετάρτη (26/11), δεν θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω δρομολόγια των αμαξοστοιχιών:

-600, 601 IC 90 μεταξύ Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Αθηνών και Αλεξανδρούπολης-Δικαίων-Αλεξανδρούπολης

-2540/12540 , 2545/12545 μεταξύ Πειραιώς-Αθηνών-Αφιδνών-Χαλκίδας

-743 IC 85 μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας - Θεσσαλονίκης

-2576, 2577 μεταξύ Λάρισας-Βόλου–Λάρισας

Την ημέρα της απεργίας, την Πέμπτη, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών καθως και τα δρομολόγια των λεωφορείων που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του δικτύου.

Επισημαίνεται ότι μεταξύ Αθηνών-Θεσσαλονίκης -Αθηνών οι αμαξοστοιχίες 600 & 601 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή) από Αθήνα (600) και Θεσσαλονίκη (601), αντίστοιχα.

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, επόμενη ημέρα της απεργίας, δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82 μεταξύ Φλώρινας - Θεσσαλονίκης και IC 91μεταξυ Δικαιών-Αλεξανδρούπολης.

Σημειώνεται, επίσης, ότι την ημέρα της απεργίας δεν θα πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα