Σχέδιο έκτακτης ανάγκης από τους τροικανούς για 400.000 ανέργους

«Ειδικό μισθό» ύψους 470 ευρώ με απορρόφηση 400.000 και πλέον ανέργων σε θέσεις κοινωνικής εργασίας θα προτείνουν στο υπουργείο Εργασίας τα στελέχη της τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Τύπου της Κυριακής», το σχέδιο κινείται στα πρότυπα αναλόγου προγράμματος μαζικής απασχόλησης ανέργων που εφαρμόσθηκε στη Λετονία.

Η πρόταση κατατέθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα, στις επαφές που είχαν τα τεχνικά στελέχη της τρόικας με την γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρόταση των δανειστών ως προς το σκέλος της

μαζικής απορρόφησης ανέργων έως ένα βαθμό έρχεται να παραβιάσει… ανοιχτές πόρτες, καθώς ήδη έχει ανατεθεί από το υπουργείο στον ΟΑΕΔ η κατάρτιση προγράμματος για 400.000 οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο.

Το ενδιαφέρον, όμως, που έρχεται μέσα από την πρόταση των τεχνικών κλιμακίων είναι ότι προτάθηκε ο ειδικός μισθός πρόσληψης αυτών των ανέργων να μην έχει ασφαλιστικές κρατήσεις (θα έχει μόνο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη). Δηλαδή να είναι 20% κάτω από το νομοθετημένο βασικό μισθό των 586 ευρώ, με στόχο να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι -και κυρίως οι μακροχρόνια άνω των 12 μηνών- άνεργοι σε σίγουρες θέσεις απασχόλησης, όπως οι κοινωνικές δομές των δήμων, με πεντάμηνες συμβάσεις για κοινωνική και κοινωφελή εργασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα