Ραντεβού στην Αθήνα οι Αγανακτισμένοι της Ευρώπης

Η αρχή έγινε την ημέρα παγκόσμιας διαμαρτυρίας, στις 15 Οκτωβρίου, όταν αγανακτισμένοι πολίτες από όλη την Ευρώπη, κινήθηκαν από κάθε άκρη της Ηπείρου προς τις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποίησαν ειρηνική διαδήλωση και στη συνέχεια αποφάσισαν ως νέο τόπο συνάντησης την Αθήνα.

Η

πορεία τους θα αρχίσει από δεκάδες πόλεις και αφού οργανωθούν, πρώτη στάση συνάντησης είναι το Μπάρι της Ιταλίας και μετά θα αποπλεύσουν για την Πάτρα, με τελικό προορισμό την Αθήνα. Θα είναι χωρισμένοι σε ομάδες 12-15 ατόμων, οι οποίες θα ακολουθήσουν παράλληλες διαδρομές, με σκοπό να συναντήσουν κόσμο, να τον προσεγγίσουν και να τον πείσουν να τους ακολουθήσει. Όπως γράφουν στην ιστοσελίδα τους: «Σε κάθε χωριό από το οποίο θα περνάμε, θα οργανώνουμε συνελεύσεις, με σκοπό να παροτρύνουμε τους κατοίκους να μιλάνε για την πολιτική, να συζητούν μεταξύ τους και να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις ζωές τους. Το μήνυμά μας είναι ένα μήνυμα ελπίδας και ενότητας».

Με κεντρικό σύνθημά τους «Περπατάμε προς την αξιοπρέπεια. Μαζί μπορούμε να φτάσουμε στην Ουτοπία», προκειμένου να πραγματοποιήσουν πανευρωπαϊκή συγκέντρωση, θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους για την Αθήνα, στις 5 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα