Παραιτήθηκε το ΔΗΚΟ από το υπουργικό-Αναμένεται ανασχηματισμός

Αρχισε ο χορός των παραιτήσεων των Υπουργών του ΔΗΚΟ απο το κόμμα. Οι τρείς Υπουργοί του ΔΗΚΟ, Παιδείας, Κυριάκος Κενεβέζος, Άμυνας Φώτης Φωτίου και Υγείας Πέτρος Πετρίδης, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο.

Οι διαβουλεύσεις του Προέδρου Αναστασιάδη

για τον ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου εντατικοποιούνται στη μετά το ΔΗΚΟ εποχή. Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να καταλήξει στις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Πυροβολώντας φεύγει απο το ΔΗΚΟ ο Κυριακός Κενεβέζος

Ήδη ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος υπέβαλε την παραίτηση του απο το ΔΗΚΟ επικαλούμενος τη δυσαρέσκεια του για την απόφαση της ΚΕ για αποχώρηση απο την Κυβέρνηση. Χαρακτήρισε την απόφαση που λήφθηκε για αποχώρηση του Κόμματος από τη συγκυβέρνηση αποδεικνύεται βεβιασμένη και ομφαλοσκοπική καθώς αγνοήθηκε πλήρως η εξαιρετικά ρευστή γεωστρατηγική συγκυρία.

Φωτίου: Με πόνο ψυχής αποχωρώ από το ΔΗΚΟ

Για προειλημμένη απόφαση αποχώρησης του ΔΗΚΟ από το κυβερνητικό σχήμα, κάνει λόγο στην επιστολή της παραίτησης από το κόμμα, του ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, αναφέροντας ότι αποχωρεί «με μεγάλη λύπη και με πόνο ψυχής».

Πετρίδης: Το ΔΗΚΟ μετατρέπεται απο πρωταγωνιστής σε κομπάρσος

Για απαράδεκτη εικόνα του ΔΗΚΟ στην πιό κρίσιμη περίοδο της ιστορίας της ΚΔ, έκανε λόγο ο Υπουργός Υγείας. Πέτρος Πετρίδης, κατά την υποβολή της παραίτησής του απο το κόμμα του. Ο Υπουργός Υγείας, επισημαίνει ότι για το ΔΗΚΟ, έχουν περάσει σε δεύτερη μοιρα, η πολιτική ωριμότητα, η υπευθυνότητα και η πολιτική συνέπεια, με τις αντιπαραθέσεις, τις αλληλοκατηγορίες και την προσπάθεια επιβολής θέσεων, να καταλαμβάνουν δυστυχώς πρωτεύοντα ρόλο στα τεκταινόμενα εντός κόμματος.

Nικόλας Παπαδόπουλος: Το ΔΗΚΟ δεν είναι οι καρέκλες

Το ΔΗΚΟ έλαβε μια ξεκάθαρη απόφαση για έξοδο του κόμματος από την κυβέρνηση διότι ο Πρόεδρος αθέτησε την υπόσχεση του προς το κόμμα, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ερωτηθείς αν επίκεινται διαγραφές, είπε ότι δεν απαντά σε υποθετικές ερωτήσεις και πρόσθεσε ότι η απόφαση του κόμματος για έξοδο από την κυβέρνηση, πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους.

Το δίλημμα για τον Πρόεδρο

Ως το μεγαλύτερο δίλημμα για τον Νίκο Αναστασιάδη εμφανίζεται η διατήρηση ή όχι των ΔΗΚΟϊκών Υπουργών στη νέα κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας καλείται να λάβει τις αποφάσεις του σταθμίζοντας και την παράμετρο, που άπτεται της εσωκομματικής διελκυστίνδας στο ΔΗΚΟ.

Διάχυτη είναι η εκτίμηση ότι τυχόν παραμονή ΔΗΚΟϊκών Υπουργών θα σήμαινε casus belli για τον Νικόλα Παπαδόπουλο και θα έπρεπε η κυβέρνηση να διαχειριστεί την αντίδραση του κόμματος, η οποία εθεωρείτο πολύ πιθανόν να εκδηλωνόταν από τα έδρανα της Βουλής, με επανάληψη σκηνικών, όπως η πρώτη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για αποκρατικοποίηση των Ημικρατικών Οργανισμών.

Μετά την παραίτηση του Γιώργου Λακκοτρύπη από το ΔΗΚΟ, ως επικρατέστερο σενάριο φαντάζει η διατήρησή του στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

Την πλαστιγγά φαίνεται να έγειρε, υπέρ της παραμονής των Υπουργών, χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μάριο Κάρογιαν, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Πάντως, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΚΟ, μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί καμία παραίτηση από τα τρία στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος.

πηγη ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Αναμένονται οι παραιτήσεις Φωτίου, Κενεβέζου, Πετρίδη από το ΔΗΚΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα