Οικολόγοι Πράσινοι: Πειράματα τη κυβέρνησης για το θεαθήναι

13:04 4/7/2012 - Πηγή: NewsBomb

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την απόφαση του πρωθυπουργού για κατάργηση των ειδικών γραμματειών εξαπέλυσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, κάνοντας λόγο για πειράματα χωρίς όφελος, με αντίτιμο το θεαθήναι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Επικοινωνιακού (ίσως λόγω έλευσης τρόικα) και καθόλου ουσιαστικού και συστημικού χαρακτήρα είναι η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την κατάργηση των ειδικών Γραμματειών. Η αναδιοργάνωση και εν γένει μεταρρύθμιση της κεντρικής διοίκησης οφείλει να υπακούει σε κριτήρια αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας, λαμβάνοντας υπόψη τους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

Ως εκ τούτου, η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού στη βάση μιας ορθολογικής-συστημικής προσέγγισης όφειλε να περιλαμβάνει:

1. Κατάλογο με τις Ειδικές Γραμματείες, το προσωπικό που υπηρετεί, την δαπάνη τους και την διαθέσιμη (αν υπάρχει;) αξιολόγηση για την αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητά τους,
2. Δημοσιονομική επίπτωση της κατάργησης Ειδικών Γραμματειών
3. Επίπτωση στην απασχόληση/ ανθρώπινο δυναμικό Δημοσίου (απολύσεις; εφεδρεία; μετατάξεις;)
4. Λειτουργικά υποκατάστατα των καταργούμενων Γραμματειών (πχ. μεταβίβαση της χ αρμοδιότητας στη ψ οργανική μονάδα).

Ο συνεκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Θανάσης Παπακωνσταντίνου δήλωσε σχετικά:

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά πρυτάνευσε η λογική των εντυπώσεων και ουδεμία πρόνοια ή πρόβλεψη υπάρχει για όλα τα παραπάνω. Όπως ακριβώς συνέβη σε ανάλογη νομοθετική πρωτοβουλία τον Μάρτιο 2012 για την περικοπή κατά 30% των οργανικών μονάδων της κεντρικής διοίκησης, που το άμεσο ετήσιο δημοσιονομικό όφελος δεν ξεπερνούσε τα 7.000.000 ευρώ! παρότι περιελάμβανε κατάργηση και Γενικών Γραμματειών και πολλών άλλων οργανικών μονάδων.»

Keywords