Οι έρευνες της αστυνομίας για το τροχαίο του Τόμας Πρωτόπαπα

Στην τελική φάση βρίσκονται πλέον οι έρευνες της αστυνομίας για τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος του νεαρού ηθοποιού Τόμας Πρωτόπαπα.


Λίγο πριν ο φάκελος σταλεί στην Εισαγγελία, οι αναλυτές της Τροχαίας φαίνεται πως έχουν καταλήξει στο πώς συνέβη το τροχαίο ατύχημα.
Το πρωί της Κυριακής, περίπου στις 9, το μαύρο Smart που οδηγούσε ο 26χρονος ηθοποιός κινούνταν στην Αττική Οδό, στο ύψος

της εξόδου Δουκίσσης Πλακεντίας. Για άγνωστο ακόμα λόγο ο Τόμας Πρωτόπαπας ακινητοποιεί το αυτοκίνητό του στη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης, στο σημείο όπου υπάρχει μια μικρή ανοικτή στροφή. Φέρεται, σύμφωνα μάλιστα και με μαρτυρίες, να εξακολουθεί να φορά τη ζώνη του ενώ το τηλέφωνο βρέθηκε στην τσάντα του, γεγονός που μαρτυρά ότι εκείνη τη στιγμή δεν το χρησιμοποιούσε.

Την ίδια ώρα, ο οδηγός ενός βαν της Αττικής Οδού, κινούνταν στη δεξιά λωρίδα. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος στην κατάθεση του, λόγω του δυνατού ήλιου ο οποίος τον τύφλωνε, δεν είδε το σταθμευμένο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χτυπήσει με σφοδρότητα το δεξί μέρος του βαν την αριστερή πλευρά του Smart.

Ο ένας αερόσακος από το μικρό αυτοκίνητο άνοιξε ενώ το γεγονός ότι το παρμπρίζ από το Smart δεν ήταν σπασμένο ενισχύει την εκδοχή ότι ο Τόμας Πρωτόπαπας φορούσε ζώνη ασφαλείας καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο νεαρός, θα χτυπούσε το κεφάλι του στο τζάμι.

Σύμφωνα με κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα στην Τροχαία Αττικής οδού, ο οποίος ακολουθούσε το βαν και είδε όλο το σκηνικό, το βαν έπεσε με δύναμη πάνω στο μαύρο Smart χωρίς να κόψει ταχύτητα, γεγονός που σημαίνει ότι ο οδηγός δεν είδε το σταθμευμένο όχημα του ηθοποιού.

Μάλιστα, ο ίδιος άνθρωπος τόνισε ότι η πρόσκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το μικρό αυτοκίνητο σηκώθηκε στον αέρα ενώ όταν άνοιξαν την πόρτα για να δουν σε τι κατάσταση ήταν ο οδηγός, διαπίστωσαν πως φορούσε τη ζώνη ασφαλείας και είχε ένα τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, το οποίο ήταν από την πρόσκρουση.

Keywords
Τυχαία Θέματα