Ο Μπερλουσκόνι πέφτει, τα χρηματιστήρια ανεβαίνουν

Μετά την ανακοίνωση της προσεχούς αποχώρησης από την ιταλική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κλίμα ευφορίας επικράτησε σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια άνοιξαν το πρωί με μεγάλη άνοδο παρότι κατά τη συνεδρίασή τους οι δείκτες τους σημείωναν μικρές απώλειες.

Το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων της Ιταλίας υποχώρησε ελαφρά στην αγορά ομολόγων, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν και το ευρώ έμεινε σταθερό.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei

άνοιξε με άνοδο 0,80% κερδίζοντας 69,09 μονάδες και έφθασε στο 0,94% στο μέσο της συνεδρίασης. Στις 05:20' ώρα Ελλάδος, το χρηματιστήριο του Σίδνεϊ είχε άνοδο 1,26%, του Χονγκ Κονγκ 1,47% και της Σεούλ 0,21%. Ο χρηματιστηριακός δείκτης της Σανγκάης υποχωρούσε κατά 0,44%.

Τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων μειώθηκαν ελαφρά: ανέρχονταν στο 6,65% σήμερα το πρωί στην Ασία, μετά το ιστορικό ρεκόρ 6,77% στο οποίο είχαν φθάσει χθες στην Ευρώπη.

Η ιταλική προεδρία ανακοίνωσε χθες ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα παραιτηθεί μετά την ψήφιση από το κοινοβούλιο των μέτρων για να αποτραπεί η μετάδοση της κρίσης χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα