Ο Αθανασίου στην υπουργική συνάντηση ΕΕ-ΗΠΑ για τα προσ. δεδομένα

Τα θέματα που θα απασχολήσουν κατά προτεραιότητα την ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, με έμφαση στην επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση νομικών εργαλείων που σχετίζονται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ανέπτυξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, στην υπουργική συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ στον τομέα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Αθανασίου, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση ως εκπρόσωπος της επερχόμενης

ελληνικής Προεδρίας, υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στην ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου σχετικά με την κατοχύρωση των ατομικών ελευθεριών και την προστασία της ιδιωτικότητας στα κράτη- μέλη της ΕΕ. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε ενόψει της ελληνικής Προεδρίας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 και στο πλαίσιο της τρέχουσας λιθουανικής Προεδρίας, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, προτάσεις για την περαιτέρω αντιμετώπιση της διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, την καταπολέμηση των ρατσιστικών εγκλημάτων, την προάσπιση των δικαιωμάτων των θυμάτων εγκληματικών ενεργειών και των ατόμων με ειδικές ικανότητες, καθώς και την ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου της προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ για την αντιμετώπιση και πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών καθώς και η επέκταση της συνεργασίας σε ποινικές υποθέσεις. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από την πλευρά των ΗΠΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης- γενικός εισαγγελέας Eric H. Holder και ο υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων Rand Beers, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Λιθουανίας Juozas Bernatonis και ο Λιθουανός υφυπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων Elvinas Jankevicius, ως εκπρόσωποι της λιθουανικής Προεδρίας της ΕΕ, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας Viviane Reding και η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Cecilia Malmström.

Διαβάστε επίσης:

Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Εγκρίθηκαν επί της αρχής οι διεθνείς συμβάσεις κατά του trafficking

Keywords
Τυχαία Θέματα