Νότια Αφρική: Σε νοσοκομείο για εξετάσεις εισήχθη o Ντέσμοντ Τούτου

Ο Νοτιοαφρικανός πρώην αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου, 81 ετών, εισήχθη σήμερα σε νοσοκομείο του Κέιπ Τάουν για εξετάσεις προκειμένου να εντοπιστεί η αιτία μιας «επίμονης μόλυνσης» από την οποία πάσχει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης επίσκοπος, που έχει πλέον αποσυρθεί από τα εκκλησιαστικά καθήκοντά του, εισήχθη στο νοσοκομείο για εξετάσεις και για θεραπεία, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ίδρυμά του.

Η θεραπεία δεν θα απαιτήσει χειρουργική επέμβαση και αναμένεται να διαρκέσει πέντε ημέρες, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Τούτου πέρασε το πρωινό στο γραφείο του και μετά πήγε στο νοσοκομείο. Το ίδρυμά του έδωσε στη δημοσιότητα μια σημερινή φωτογραφία του όπου εικονίζεται χαμογελαστός και σε καλή φυσική κατάσταση.

Ο Ντέσμοντ Τούτου θεωρείται από πολλούς ως η «ηθική συνείδηση» της Νότιας Αφρικής και είναι γνωστός για τον ευθύ, ειλικρινή λόγο του. Γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1931 στο Κλέρκσντορπ και όταν ήταν ακόμη παιδί ασθένησε με πολιομυελίτιδα. Λόγω της περιπέτειάς του αυτής αποφάσισε να γίνει γιατρός, όμως η οικογένειά του δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει για τις σπουδές του. Έτσι, κατέληξε να γίνει καθηγητής, όμως σύντομα παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για την κακής ποιότητας παιδεία που παρεχόταν στους μαύρους.

Στα 30 του χειροτονήθηκε ιερέας της Αγγλικανικής Εκκλησίας, σπούδασε και εκπαιδεύτηκε στη Βρετανία και στο Λεσότο και εγκαταστάθηκε τελικά στο Γιοχάνεσμπουργκ το 1975. Έγινε αρχιεπίσκοπος το 1986, ο πρώτος μαύρος που ανέλαβε την ηγεσία της Αγγλικανικής Εκκλησίας στη Νότια Αφρική.

Keywords
Τυχαία Θέματα