Νέα συλλήψεις για την περίεργη υπόθεση δολοφονίας στην ΠΓΔΜ

10:02 5/3/2013 - Πηγή: NewsBomb

Δύο άτομα συνέλαβε η αστυνομία του Κοσόβου, που καταζητούνται από τις αρχές της ΠΓΔΜ για την υπόθεση δολοφονίας πέντε ανθρώπων σε λίμνη της περιοχής Σμίλκοβτσι, κοντά στα Σκόπια, τον περασμένο Απρίλιο.


Τη σύλληψη επιβεβαίωσαν τόσο η αστυνομία του Κοσόβου όσο και της ΠΓΔΜ.

Οι

αρχές της ΠΓΔΜ έχουν απαγγείλει κατηγορίες κατά έξι ατόμων για την πενταπλή δολοφονία η οποία συντάραξε την κοινή γνώμη της χώρας. Δύο από τους κατηγορούμενους διέφευγαν τη σύλληψη και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι αυτοί που συνελήφθησαν στο Κόσοβο.

Η δολοφονία των πέντε ανθρώπων είχε σημειωθεί το βράδυ της Μ. Πέμπτης, 12 Απριλίου 2012 και είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην κοινωνία της ΠΓΔΜ, καθώς είχαν κυκλοφορήσει ευρέως φήμες ότι το έγκλημα είχε διεθνοτικό υπόβαθρο.

Τέσσερα από τα θύματα ήταν ηλικίας μεταξύ 18 και 20 ετών και καταγόταν από χωριό, έξω από τα Σκόπια. Το πέμπτο θύμα ήταν ηλικίας 45 ετών και καταγόταν από ένα άλλο γειτονικό χωριό. Εικάζεται ότι βρισκόταν κοντά στον σημείο του εγκλήματος και οι δράστες τον δολοφόνησαν για να μην υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας. Και τα πέντε θύματα, τα οποία είχαν πάει στη λίμνη για ψάρεμα, ήταν σλαβικής καταγωγής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο των αρχών της ΠΓΔΜ, στόχος της πενταπλής δολοφονίας ήταν η πρόκληση πανικού στον πληθυσμό της χώρας και η διατάραξη της ασφάλειας στην ΠΓΔΜ.

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ, σε ευρεία επιχείρησή της, την 1η Μαΐου του 2012, στα Σκόπια, για τον εντοπισμό υπόπτων σχετικά με έγκλημα στο Σμίλκοβτσι, συνέλαβε είκοσι άτομα, όλοι τους αλβανικής εθνικής καταγωγής. Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα είχε ισχυριστεί ότι πολλοί από τους συλληφθέντες είναι ακραίοι ισλαμιστές, κάποιοι εκ των οποίων συμμετείχαν σε πολεμικές επιχειρήσεις, στο πλευρό των Ταλιμπάν, κατά του ΝΑΤΟ στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα