Μεγάλες διαδηλώσεις στους δρόμους της Βραζιλίας

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τη Δευτέρα σε μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας, διαμαρτυρόμενοι για τις ανεπαρκείς δημόσιες υπηρεσίες, την αστυνομική βία και την κυβερνητική διαφθορά.

Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους μεγάλων πόλεων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Σάο Πάολο, Ρίο ντε Τζανέιρο, Μπέλο και Μπραζίλια. Αν και ειρηνικές, οι διαδηλώσουν έχουν στόχο να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών σχετικά με την οικονομία της χώρας, τον υψηλό πληθωρισμό και

την έξαρση των εγκλημάτων βίας, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι πορείες ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα ως μια μικρή διαδήλωση στο Σάο Πάολο σχετικά με την αύξηση των εισιτηρίων στα αστικά λεωφορεία, αλλά σύντομα εξελίχθηκαν σε μαζικές διαμαρτυρίες πολιτών. Αφορμή στάθηκαν οι βίαιες τακτικές που χρησιμοποίησε η αστυνομία προκειμένου να διαλύσει τις αρχικές διαδηλώσεις.

Οι σφοδρότερες συγκρούσεις έλαβαν χώρα την περασμένη Πέμπτη στο Σάο Πάολο, όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες προκειμένου να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών.

Περισσότερα από 100 άτομα τραυματίστηκαν εξαιτίας των συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένων και 15 δημοσιογράφων, ορισμένοι εκ των οποίων, όπως αναφέρει το Ρόιτερς, δέχτηκαν εσκεμμένα επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα