ΗΠΑ: Ο Χέιγκελ επιβεβαίωσε την επιχείρηση στη Σομαλία

Ο στρατός των ΗΠΑ αρνήθηκε την Κυριακή να δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με μια επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων στη Σομαλία, στόχος της οποίας ήταν ηγετικό στέλεχος της ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης αλ Σαμπάαμπ, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε το Σάββατο ότι στόχος της επιχείρησης ήταν ένας «γνωστός τρομοκράτης της αλ Σαμπάαμπ» στη Σομαλία, ωστόσο το όνομα αυτού δεν έχει δοθεί

στη δημοσιότητα. Επιπλέον, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής καμία αναφορά σχετικά με το αν ο «τρομοκράτης» είναι ζωντανός.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, σε ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε την επιχείρηση στη Σομαλία και εξήρε τις ειδικές δυνάμεις που την έφεραν εις πέρας. Τόνισε επίσης πως η επιχείρηση αυτή έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στον κόσμο ότι η Αμερική «δεν θα φεισθεί καμίας προσπάθειας για να λογοδοτήσουν οι τρομοκράτες, όπου κι αν κρυφτούν ή για όσο καιρό διαφύγουν της δικαιοσύνης», είπε ο Χέιγκελ σε δήλωσή του.

«Θα συνεχίσουμε να ασκούμε ασφυκτικές πιέσεις στις τρομοκρατικές ομάδες που απειλούν τους πολίτες μας ή τα συμφέροντά μας και οι αντιδράσεις μας θα είναι άμεσες εάν κάτι τέτοιο είναι σύμφωνο με τους νόμους και τις αξίες μας», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα