Έρχεται νέο φορο-τσουνάμι μετά τις εκλογές

Τελικώς, όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια που θα κρίνουν την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος βοήθειας από τους πιστωτές της πήραν την άγουσα για μετά τις εκλογές.

Με πρώτο και ...καλύτερο το φορολογικό, το οποίο θα προκαλέσει κανονικό «τσουνάμι», αν κι όποτε δοθεί στην δημοσιότητα, σύμφωνα με τις έως τώρα προβλέψεις του. Οι περαιτέρω επιβαρύνσεις στους φορολογουμένους, θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, καθώς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οδεύουμε ολοταχώς προς νέα

λιγότερα κλιμάκια φορολόγησης, αύξηση των αντικειμενικών αξιών, κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών, ενοποίηση των φόρων στα ακίνητα, καθώς και σε μια σειρά από άλλες αλλαγές, το ίδιο επαχθείς, που θα «χτυπήσουν» κατευθείαν στις τσέπες του μέσου ελληνικού νοικοκυριού.

Οι πληροφορίες μάλιστα επιμένουν ότι στο σύνολο του, το εν λόγω νομοσχέδιο είναι έτοιμο, αλλά η παρούσα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προτίμησε να αφήσει για την επόμενη το ...προνόμιο της ανακοίνωσης του.

Το ίδιο ισχύει και με το νέο πακέτο περικοπών δαπανών, που θα πρέπει να γίνουν στο αμέσως προσεχές διάστημα. Ο νέος υπουργός Οικονομικών θα βρει – και πάλι έτοιμες – τις προτάσεις και το μόνο που θα έχει να κάνει θα είναι να τις υιοθετήσει και να τις ανακοινώσει.

Περιθώρια ελιγμών δεν θα έχει, αφού περικοπές που θα αντιστοιχούν στο 5,5% του ΑΕΠ και θα υπολογίζονται σε περίπου 11,5 δισ. ευρώ, δεν μπορούν να γίνουν διαφορετικά.

Ουσιαστικά, δηλαδή, θα πρόκειται για μονόδρομο, που θα περνά μέσα από νέες μειώσεις μισθών επιδομάτων και συντάξεων και κλεισίματος επιχειρήσεων του δημοσίου, με ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται (απολύσεις υπαλλήλων κλπ). Κι όλα αυτά, αμέσως μετά τις εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα