Επίτροπος ΕΕ: Τα Σκόπια έχουν σημειώσει πρόοδο για την ένταξη στη ΕΕ

14:22 9/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

"Ξέχωρα από τα γεγονότα της 24ης Δεκεμβρίου στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων, η χώρα έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που συνάδουν με το σκοπό του διαλόγου υψηλού επιπέδου για την ένταξη.

Τώρα είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια Εξεταστική Επιτροπή που θα διευκρινίσει τα γεγονότα της 24ης Δεκεμβρίου και τα κόμματα να υπογράψουν ένα μνημόνιο που θα δεσμεύονται για τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης".

Αυτά δήλωσε, μεταξύ

άλλων, ο Επίτροπος της Διεύρυνσης της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.

Είναι σημαντικό, είπε ο Φούλε, ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει το διάλογο με τους δημοσιογράφους. Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα εν όψει της επερχόμενης έκθεσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε σχέση με τις τοπικές εκλογές, είπε, ότι ήταν καλά οργανωμένες, ελεύθερες και ανταγωνιστικές, αλλά υπάρχουν αντιρρήσεις ως προς τη χρήση των κρατικών πόρων στην εκστρατεία ενημέρωσης και στην κάλυψη των κομμάτων από τα ΜΜΕ.

Ο Φούλε έφθασε χθες το βράδυ στα Σκόπια για την οριστικοποίηση της έκθεσης της ΕΚ για την FYROM. Σήμερα έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Φατμίρ Μπεσίμι.

Ο Στέφαν Φούλε συναντήθηκε νωρίτερα με τον ηγέτη του SDSM, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

πηγη ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα