Επιμένει στο «Nein» για νέο «κούρεμα» ο Σόιμπλε
Κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Η Γερμανία δεν μπορεί να παράσχει περαιτέρω δάνεια αν υπολογίζει ότι δεν θα της επιστραφούν» διεμήνυσε σε όσους θέτουν θέμα νέου κουρέματος του χρέους ο Σόιμπλε, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.
«Ένα κούρεμα σε δημόσια δάνεια θα σήμαινε ότι η Ευρωζώνη δεν θα πάρει πίσω τα δάνεια που παρείχε ως βοήθεια στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάτι τέτοιο θα βοηθούσε τη χώρα. Η ανασφάλεια θα αυξανόταν. Για τη Γερμανία ένα κούρεμα των δανείων δεν θα ήταν δυνατόν και για λόγους που άπτονται του δημοσιονομικού δικαίου. Νομικά δεν μπορούμε να παρέχουμε περαιτέρω δάνεια, αν υπολογίζουμε ότι δεν θα μας επιστραφούν. Ένα ενδεχόμενο κούρεμα δεν θα είχε εξάλλου τα επόμενα χρόνια σχεδόν καμία επίδραση στην κατάσταση ρευστότητας της Ελλάδας, εφόσον οι τόκοι είναι ήδη σαφώς μειωμένοι και έχουν λάβει εν μέρει παράταση», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η ευρωζώνη πάντοτε διαβεβαίωνε ότι θα παράσχει υποστήριξη στην Ελλάδα, μέχρις ότου εκείνη αποκτήσει πάλι πρόσβαση στις αγορές αλλά θέτει ως προϋπόθεση να συνεχίσει η χώρα να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις.
Υπογράμμισε επίσης πως για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα με επιτυχία απαιτείται διακομματική συναίνεση. «Ελπίζω ότι η τωρινή κυβέρνηση θα συνεχίσει να έχει την απαραίτητη κοινωνική στήριξη για τις εκτεταμένες αλλαγές που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα», πρόσθεσε.
Ο κ. Σόϊμπλε δήλωσε ακόμα ότι έχει εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, αν και αναγνωρίζει ότι η συνεχής πίεση μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα και έφερε ως παράδειγμα τις περυσινές εκλογές.
«Χωρίς την υλοποίηση των συμφωνημένων διαρθρωτικών αλλαγών η Ελλάδα δεν θα είναι θέση να ασκήσει πάλι ανεξάρτητη οικονομική πολιτική χωρίς να έχει ανάγκη τα δάνεια των άλλων κρατών», επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Τέλος, σημείωσε ότι η ανταγωνιστικότητα μιας εθνικής οικονομίας είναι το «κλειδί» για μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη, τονίζοντας πως «δημοσιονομική εξυγίανση και ανάπτυξη δεν είναι πράγματα αντιφατικά».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΤΩΡΑ: Ομολόγησε ο 39χρονος βομβιστής! "Ενήργησα για λογαριασμό του Βλαστού"! [ΒΙΝΤΕΟ]
- Χειρουργείο στο ΕΣΥ - Κλείνουν 6 νοσοκομεία τον Αύγουστο
- Μάσκα προσώπου για τον καθαρισμό των πόρων
- Φρέσκα επεισόδια «Karadayi» στον ANT1
- Τέξας: Πέθανε γυναίκα στο «Τρενάκι του τρόμου»
- Την βρήκαν ζωντανή 50 χρόνια μετά την εξαφάνιση της
- Πώς να καθαρίσεις το βουρτσάκι της μάσκαρα
- Μυστηριώδης καφέ αφρός σε θαλάσσια περιοχή της Κρήτης
- Πέθανε ο Ευστάθιος Αλεξανδρής
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsBomb
- FORD FIESTA και FOCUS ST MOUNTUNE
- Δεν υπάρχει: Μητέρα έβαλε αγγελία στο internet για να ...
- Κατανάλωσε 7 λίτρα μπίρας μέσα σε 20 λεπτά και ....
- Τα πάνω- κάτω στη φορολογία των αυτοκινήτων
- Αγοράκι βγήκε βόλτα με το ποδήλατό του και κατέληξε στο νοσοκομείο
- Δ.Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε νέο ΠΑΣΟΚ
- Νέο «σχέδιο Μάρσαλ» ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
- G20: Προτεραιότητα η απασχόληση και η ανάπτυξη
- Τράπεζα Κύπρου: Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η αναδιοργάνωση
- Επιμένει στο «Nein» για νέο «κούρεμα» ο Σόιμπλε
- Τελευταία Νέα NewsBomb
- Επιμένει στο «Nein» για νέο «κούρεμα» ο Σόιμπλε
- Μία διαφορετική βραδιά...στην Μόσχα
- Νέα δημοσκόπηση: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ
- Δεν υπάρχει: Μητέρα έβαλε αγγελία στο internet για να ...
- G20: Προτεραιότητα η απασχόληση και η ανάπτυξη
- Κυπριακό: Οδικό χάρτη ζητεί ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης
- Νέο «σχέδιο Μάρσαλ» ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
- FORD FIESTA και FOCUS ST MOUNTUNE
- Δ.Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε νέο ΠΑΣΟΚ
- Κατανάλωσε 7 λίτρα μπίρας μέσα σε 20 λεπτά και ....
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο Δημήτρης Βίτσας ο νέος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
- «Μια στιγμή» | Η δυναμική επιστροφή της Άννας Μαρίας Λογοθέτη!
- “Turn The Night Up”| Ακούστε preview από το νέο τραγούδι του Enrique Iglesias
- «All I need (this summer)» | Η ακουστική εκτέλεση της επιτυχίας από τους… Party Crash!
- Μαύρη επέτειος στην Κύπρο για την τούρκικη εισβολή πριν από 39 χρόνια
- Ο Δ. Βίτσας Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
- Νύχτες στο Βόσπορο
- Τι έφαγε ο Σόιμπλε στο Hilton
- Facebook: Εργαζόμενοι με πρόσβαση σε κωδικούς χρηστών