Εκλογές 2015: Ο Τσίπρας σε πρώτο πλάνο στα ξένα Μέσα Ενημέρωσης

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του διεθνούς τύπου, σήμερα, η Ελλάδα αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι το κεντρικό…

Σύμφωνα με το Reuters, «πέραν της μεγάλης αναστάτωσης που θα προκαλέσει, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις

εδώ και μήνες, θα οδηγήσει στην πρώτη κυβέρνηση της Ευρωζώνης που δεσμεύεται ανοιχτά στην ακύρωση των απεχθών μέτρων λιτότητας του προγράμματος διάσωσης».

«Οι εκλογές θα είναι ετυμηγορία για την Ευρώπη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της αμερικανικής εφημερίδας USA Today, η οποία επισημαίνει: «Στις γενικές εκλογές έρχονται αντιμέτωπα το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα – το επικρατέστερο για τη νίκη, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – και το συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Οι εκλογές προκηρύχθηκαν πρόωρα με τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει την προεκλογική του εκστρατεία στην επαναδιαπραγμάτευση του χρέους των 270 δισεκατομμυρίων δολλαρίων με την Ε.Ε, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ».

Το Fox News έκανε αναφορά σε έναν «χαλαρό Τσίπρα που αστειεύτηκε με τους δημοσιογράφους, σε έναν συνωστισμό για δηλώσεις και φωτογραφίες», έξω από το εκλογικό του τμήμα στην Κυψέλη. Ενώ επεσήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται να δώσει τέλος στην εποχή της λιτότητας που έχει συνθλίψει πολλούς πολίτες, οι οποίοι έχουν εξαγριωθεί από την επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Keywords
Τυχαία Θέματα