Εκλογές 2015: Independent - Δείγμα αποτυχίας της ΕΕ το αποτέλεσμα των εκλογών

Στις πολιτικές εξελίξεις και την κυοφορούμενη μεγάλη αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα Independent.

Στο άρθρο, που τιτλοφορείται «Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη», φιλοξενούνται οι προσωπικές ιστορίες Ελλήνων πολιτών για το πώς βίωσαν την κρίση και τι επιπτώσεις είχε στη ζωή τους η σκληρή και παρατεταμένη λιτότητα.

Το

άρθρο καταλήγει ως εξής: «Αυτές οι εκλογές είναι το μέτρο αποτυχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία βύθισε τους έλληνες σε πολιτικές που αποδείχτηκαν ενάντια στο συμφέρον τους και έγιναν παρά τη θέλησή τους. Η εποπτεία της τρόικα προκαλεί το ίδιο νοσηρό αίσθημα όπως σε χώρες υπό αποικιοκρατική κατοχή, ανεξαρτήτως της πρόφασης για απαραίτητες αλλαγές στο κράτος.

Επικρατεί μεγάλη υποκρισία από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθούσε να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός εξουσίας ενώ, παράλληλα, κύρηττε πως οι ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στο παλιό, διεφθαρμένο, πελατειακό σύστημα θα εφαρμόζονταν από τα κόμματα που είχαν δημιουργήσει το σύστημα και επωφελούνταν από αυτό».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Keywords
Τυχαία Θέματα