Δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση ο Μπερσάνι

Άκαρπες απέβησαν οι επαφές του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι με τα πολιτικά κόμματα της Ιταλίας με σκοπό τον σχηματισμό κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της κεντροαριστεράς στον Πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

«Οι διαβουλεύσεις του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι για τον σχηματισμό κυβέρνησης δεν είχαν αποτέλεσμα», ανέφερε η Προεδρία της Δημοκρατίας σε επίσημη ανακοίνωσή της.

«Είπα στον Πρόεδρο ότι (η προσπάθειά μου) δεν απέδωσε. Σε εκείνο το σημείο ο Πρόεδρος αποφάσισε να ελέγξει ο ίδιος την κατάσταση» δήλωσε ο Μπερσάνι στους

δημοσιογράφους μετά από την - διάρκειας μίας ώρας - συνάντηση που είχε με τον Ναπολιτάνο.

Ο επικεφαλής της κεντροαριστεράς είπε ότι ορισμένες από τις προϋποθέσεις που έθεσαν άλλα κόμματα ήταν «απαράδεκτες», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Μπερσάνι αφιέρωσε την τελευταία εβδομάδα σε επαφές με πολιτικά κόμματα και κοινωνικούς φορείς, σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Ιταλία, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, ο Ιταλός Πρόεδρος μπορεί να αναθέσει από την Παρασκευή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης είτε σε κάποιον θεσμικό παράγοντα, είτε σε πρόσωπο που δεν μετέχει στις ηγετικές ομάδες των ιταλικών πολιτικών κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα