Ανησυχία για τις δημόσιες μεταφορές στην Κύπρο εκφράζει η ΔΕΟΚ

Η Δημοκρατική Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου σε ανακοίνωσή της εκφράζει ανησυχία για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας των δημόσιων μεταφορών, σημειώνοντας ότι η δημιουργία ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού συστήματος δημοσίων μεταφορών "αποτελεί αδήριτη ανάγκη για τους εργαζόμενους και την ανάπτυξη της οικονομίας".

Σύμφωνα με την ΔΕΟΚ,

η επιτυχία του συστήματος θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την βούληση και την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να θέσει σε σωστή βάση τον σχεδιασμό και την στρατηγική ανάπτυξης των δημόσιων μεταφορών σε μακροχρόνια βάση.

Υπενθυμίζοντας ότι ο στόχος που τέθηκε να αυξηθεί ο αριθμός των διακινούμενων ατόμων με μέσα μαζικής μεταφοράς από 2% σε 10% μέχρι το 2013 δεν έχει επιτευχθεί ακόμη, η ΔΕΟΚ σημειώνει ότι πέραν από την χρηματοδότηση και την επίλυση των διαφορών μεταξύ Υπουργείου Συγκοινωνιών και εταιρειών απαιτείται σχεδιασμός και επενδύσεις σε υποδομές ώστε το σύστημα να αναβαθμισθεί ποιοτικά διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις και ενισχύοντας τα κίνητρα για ουσιαστικότερη αξιοποίηση του από τους πολίτες.

Σύμφωνα με το Sigmalive.gr καλεί το Υπουργείο Συγκοινωνιών και τις εταιρείες λεωφορειούχων να επιδείξουν τη αναγκαία βούληση και να επιλύσουν τα προβλήματα και τις διαφορές που αντιμετωπίζουν με σύνεση και σε πνεύμα συνεργασίας. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα είναι καταστροφική τόσο για τα συμφέροντα των εταιρειών όσο και την επιβίωση του συστήματος δημόσιων μεταφορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα