Αυστραλία: Αυστηρά μέτρα κατά των εγχώριων τζιχαντιστών

Η Αυστραλία θα αφαιρεί την αυστραλιανή υπηκοότητα από Αυστραλούς που διατηρούν διπλή υπηκοότητα και εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Αυτό είναι ένα από τα πολλά αυστηρά νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι εγχώριοι τζιχαντιστές.

Παράλληλα, ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε και πιο αυστηρή νομοθεσία για τους μουσουλμάνους κληρικούς που με τα κηρύγματά τους «σπρώχνουν τους νέους προς το τζιχάντ».

«Θα δώσουμε κάθε στήριξη

στην αστυνομία για να ελέγξει τους δικούς μας τζιχάντ» είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως η αστυνομία θα μπορεί να κάνει επιδρομές και συλλήψεις ακόμα και αν δεν διαθέτει αρκετά στοιχεία.

«Προτιμώ να χάσω μια υπόθεση, από μια ζωή» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. 'Αμποτ τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα επιβάλει πιο αυστηρούς ελέγχους στους μετανάστες μετά τη δημοσιοποίηση της πρώτης έκθεσης για την ομηρεία τον Δεκέμβριο σε ένα καφέ του Σίδνεϊ, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν δύο όμηροι και ο δράστης.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε περιορισμούς και την παροχή κοινωνικών επιδομάτων σε μια έκθεση για την εθνική ασφάλεια. Από τους 57 Αυστραλούς που ταξίδεψαν πέρυσι στη Μέση Ανατολή για να πολεμήσουν στο πλευρό των ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους οι 55 λάμβαναν κοινωνικά επιδόματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα