Fitch: «Αναιμική» η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

Την ίδια ώρα που υποβαθμίζει γαλλικές περιφέρειες ο οίκος Fitch, σε έκθεσή του χαρακτηρίζει την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη ως «αναιμική».

Συγκεκριμένα, ο οίκος στην εξαμηνιαία έκθεσή του «The Credit Outlook», εστίασε στην κατάσταση που επικρατεί στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, προειδοποιώντας για εκ νέου για αδύναμα ταμειακά διαθέσιμα. Ωστόσο προβλέπει βελτίωση των εταιρικών αποτελεσμάτων, η οποία αποδίδεται στην υλοποίηση αποτελεσματικών επιχειρηματικών προγραμμάτων και όχι στην ανάπτυξη.

Όσον αφορά την πορεία των διεθνών αγορών, ο οίκος υποστηρίζει πως η αυξημένη μεταβλητότητα θα διατηρηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013, αλλά και αργότερα, στον απόηχο της φημολογίας για την άρση, από την πλευρά των κεντρικών τραπεζών, των έκτακτων μέτρων στήριξης της οικονομίας.

«Η αστάθεια των αγορών έχει σοβαρό αντίκτυπο στα χρηματοδοτικά κόστη των τραπεζών», αναφέρει η Fitch στην έκθεσή της.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση των γαλλικών περιφερειών Rhone Alpes και Ile de France καθώς και της Πόλης του Παρισιού σε ΄AA+΄ με σταθερό Outlook. Ο οίκος σημείωσε ότι η δράση ακολουθεί την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας σε ΄AA+΄/Stable/΄F1+΄ από ΄AAA΄/Negative/΄F1+΄ προηγουμένως.

Keywords
Τυχαία Θέματα