Eurovision 2013: Φταίει η... Μέρκελ για την κακή θέση της Γερμανίας

Την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ κατηγορούν πολλοί Γερμανοί για την αναπάντεχα κακή επίδοσή τους στον τελικό της Eurovision.


Το τραγούδι της Γερμανίας κατέλαβε την 21η θέση σε σύνολο 26 χωρών, εισπράττοντας μόνο 18 βαθμούς. Οι χώρες που την ψήφισαν ήταν η Αυστρία, το Ισραήλ, η Ισπανία, η Αλβανία και η Ελβετία. Αντίθετα, 34 από τις 39 συνολικά χώρες του διαγωνισμού δεν της έδωσαν ούτε ένα βαθμό.

«Είναι προφανές

ότι υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο στη στάση αυτή απέναντι στη γερμανική συμμετοχή, δεν θέλω να πω ότι 'αυτοί ήταν 18 βαθμοί για την Άνγκελα Μέρκελ'. Όμως όλοι πρέπει να κατανοήσουμε ότι στη σκηνή δεν κρίνονταν μόνο οι Cascada, αλλά ολόκληρη η Γερμανία», δήλωσε ο συντονιστής ροής του δικτύου ARD Τόμας Σράιμπερ.

Επίσης ο σχολιαστής του ARD, Πέτερ Ούρμπαν βρήκε την αποτυχία της Γερμανίας «ανεξήγητη». «Μήπως σημαίνει ότι δεν αρέσουμε στον κόσμο;Υπάρχουν κάποια ψήγματα αλήθειας σε αυτό. Στον τελικό του Champions League την επόμενη εβδομάδα θα συμμετάσχουν δύο γερμανικές ομάδες και ίσως ο κόσμος να μην ήθελε η Γερμανία να κερδίσει και την Γιουροβίζιον», είπε,επισημαίνοντας ότι η τραγουδίστρια των Cascada Νάταλι Χόρλερ πήρε την 21η θέση παρά το ότι τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης την θεωρούσαν φαβορί.

Keywords
Τυχαία Θέματα