Υπόθεση «Φιλίν» κρατείται ύποπτος

Ένας ύποπτος ανακρίνεται από την ρωσική αστυνομία στο πλαίσιο της επίθεσης με οξύ εναντίον του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μπολσόι Σεργκέι Φιλίν.

Αστυνομική πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ιντερφάξ, ανακοίνωσε πως έχει προσαχθεί ένας από τους υπόπτους για ανάκριση, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για κάποιο μέλος του Μπολσόι.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο άνδρας συνελήφθη σε προάστιο της ρωσικής πρωτεύουσας και πιστεύεται πως είναι ο εκτελεστής και όχι ο εντολέας της επίθεσης.

Μέχρι

τώρα οι αστυνομικές αρχές ανέκριναν μόνο μάρτυρες της επίθεσης.

Ο 42χρονος Σεργκέι Φιλίν υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο όταν μασκοφόρος του επετέθη με βιτριόλι έξω από το διαμέρισμά του στη Μόσχα το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου.

Ο Φιλίν νοσηλεύεται στην Γερμανία για την σταδιακή απoκατάσταση της όρασής του και έχει δηλώσει πως ίσως να γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, που στόχο είχε να τον απομακρύνει από την διεύθυνση των μπαλέτων και να αμαυρώσει τη φήμη τους.

Πάντως ο ίδιος ο Σεργκέι Φιλίν έχει δηλώσει στην εφημερίδα «The New York Times» πως αποτέλεσε στόχο μιας ομάδας ανθρώπων οι οποίοι ήλπιζαν σε μια αλλαγή ηγεσίας σοτ θέατρο και οι οποίοι είχαν στο παρελθόν επιτεθεί σε άλλο ανώτατο στέλεχος του Μπαλέτου Μπολσόι. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι γνωρίζει τον δράστη της, σε βάρος του, επίθεσης, ωστόσο όπως είπε δεν θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, για να μην επηρεάσει την αστυνομική έρευνα.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ ΜΠΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα