«Υπάρχει η άλλη Ελλάδα»

Στις μνήμες αλλά και την προοπτική φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κορέα, η οποία στηρίζεται στους δεσμούς που οικοδόμησε η ελληνική συμβολή στο πλευρό του κορεατικού λαού πριν από 60 χρόνια, αναφέρθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπουργός Πατριωτών και Βετεράνων της Δημοκρατίας της Κορέας Σουνγκ Τσουν

Παρκ, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας.

Οκ. Αβραμόπουλος μίλησε για την αρμονική συνεργασία στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών αλλά και για τις ισχυρές διμερείς σχέσεις στους τομείς των επενδύσεων, της ναυτιλίας και της οικονομίας.

ΟιΈλληνες εφοπλιστές έχουν κατασκευάσει ή κατασκευάζουν πάνω από 300 μεγάλης χωρητικότητας πλοία στη χώρα σας, είπε ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι στον τομέα της Άμυνας είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πουθα οδηγήσει στην υπογραφή μίας διμερούς αμυντικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες μας.

ΟΥΕΘΑ απέστειλε μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης από τον ελληνικό λαό προς τον λαό της Κορέας, τονίζοντας ότι το μήνυμα αυτό θα μεταφέρει στον κορεατικό λαό και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στην επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Ο Κορεάτης υπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάπτυξη των δεσμών στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου.

Οκ. Αβραμόπουλος επέδωσε στον κ. Παρκ τον «Αστέρα Αξίας και Τιμής», ενώ μετά την τελετή παρασημοφόρησης προβλήθηκε βίντεο με υλικό του αρχείου του Πολεμικού Μουσείου από τη δράση του ελληνικού εκστρατευτικού σώματοςστον πόλεμο της Κορέας (1950-1953).

Στηνεκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ.

Παρόντεςήταν και δύο Έλληνες βετεράνοι, ο πρόεδρος της Ένωσης Βετεράνων ΠολέμουΚορέας, υποστράτηγος ε.α. Στυλιανός Δράκος και το μέλος του προεδρείου της Ένωσης, αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Τσουβαλάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα