Βιβλίο για τον Γρηγόριο Μαρασλή

«Γρηγόριος Γρηγορίου Μαρασλής. Η τιμή υπεράνω των τιμών», είναι ο τίτλος του βιβλίου που παρουσιάζεται την Κυριακή, 25 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Λογοτεχνίας της Οδησσού.

Πρόκειται για την εκπόνηση μιας μελέτης, αποτέλεσμα συνεργασίας του Παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ) στην Οδησσό με τους συγγραφείς Σεργκέι Ρέσετοβ και Λαρίσας Ίζικ. Η έκδοση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και τη συνεργασία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας
στην Οδησσό.

Το βιβλίο έρχεται ως συνέχεια της δράσης που είχε αναλάβει το Παράρτημα το 2006 να τιμήσει τον Μαρασλή με μια έκθεση-αφιέρωμα για τα 175 χρόνια από τη γέννησή του, αλλά και της συνολικής πολιτικής του Παραρτήματος για την ανάδειξη και προβολή της ελληνικής παρουσίας στην Οδησσό και γενικότερα στο νότο της Ουκρανίας.

Η μελέτη αποτελεί μία ολοκληρωμένη βιογραφία του Μαρασλή και του συγγενικού του κύκλου και μια προσπάθεια σφαιρικής προσέγγισης της πολυσχιδούς προσωπικότητάς του. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Παραρτήματος του ΕΙΠ στην Οδησσό, για πρώτη φορά δίδεται αξιολόγηση του έργου τού Μαρασλή στα χρόνια της Δημαρχίας του, πέρα από τις ευεργεσίες και τη φιλανθρωπική του δράση.

Ο Γρηγόριος Γρηγορίου Μαρασλής γεννήθηκε στην Οδησσό το 1831. Εκεί διδάχτηκε τα πρώτα γράμματα, από γονείς που κατάγονταν από τη Φιλιππούπολη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι, όπου πήγε για πρώτη φορά το 1850.
Keywords
Τυχαία Θέματα