Τροπολογία για τη ΔΕΘ

Τροπολογία με την οποία διευκολύνεται η λειτουργία της ΔΕΘ-HELEXPO Α.Ε., που προέκυψε από τη συγχώνευση της ΔΕΘ Α.Ε. και της HELEXPO Α.Ε., πρότεινε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου να ενταχθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο: "Κώδικας Κοινωφελών Περιουσιών, Σχολαζουσών Κληρονομιών και λοιπές διατάξεις".

Η εν λόγω τροπολογία θα ρυθμίσει θέματα που έχουν να κάνουν με ακίνητα του νέου εκθεσιακού φορέα και θα επιλύσει λογιστικές δυσλειτουργίες που προέκυψαν από την ενοποίηση των δύο εταιριών. Σύμφωνα με το ΥΜΑ-Θ "ο σκοπός είναι η εναρμόνιση της μεταβίβασης κυριότητας ακινήτων με το σύστημα δημοσιότητας του κτηματολογίου, καθώς και με τις εν γένει υφιστάμενες και υπό εξέλιξη εμπράγματες έννομες σχέσεις της ΔΕΘ Α.Ε. επί ακινήτων, με γνώμονα τον κοινωφελή της χαρακτήρα. Επιπλέον επιλύονται προβλήματα τα οποία προέκυψαν κατά τη συγχώνευση των δυο εταιρειών, μέσω της καθιέρωσης διάταξης με την οποία διευκολύνεται η μετά τη συγχώνευση άσκηση δικαιωμάτων, ικανοποίηση απαιτήσεων και εκπλήρωση υποχρεώσεων των συγχωνευόμενων εταιρειών".

Η τροπολογία περιλαμβάνει και τη διεύρυνση της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΘ-Helexpo A.E., με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords