Τριήμερη παράταση της εκεχειρίας στην Χομς

Η εκεχειρία στην πόλη Χομς ανάμεσα στους αντάρτες και τις συριακές δυνάμεις παρατάθηκε σήμερα για τρεις ακόμα ημέρες, δήλωσε ο κυβερνήτης της πόλης στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Η εκεχειρία παρατάθηκε για τρεις επιπλέον ημέρες, αρχής γενομένης από σήμερα, ώστε να επιτραπεί η απομάκρυνση και των υπολοίπων πολιτών», δήλωσε τηλεφωνικώς ο κυβερνήτης Ταλάλ αλ Μπαράζι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι από την περασμένη Παρασκευή, συνολικά 1.400 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την Παλιά Πόλη της Χομς, η οποία βρισκόταν υπό πολύμηνη πολιορκία. Από αυτούς, οι
220 εξακολουθούν να κρατούνται και να ανακρίνονται.

Ενώ οι γυναίκες και τα παιδιά επιτράπηκε να εγκαταλείψουν την πόλη, οι άνδρες ηλικίας από 15 ως 55 ετών θεωρούνται αξιόμαχοι από τις συριακές αρχές και αξιολογούνται από τις δυνάμεις ασφαλείας. Ο Μπαράζι είπε ότι σήμερα 70 άνθρωποι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε ανακοίνωσή του αργά χθες το βράδυ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να αφήσει ελεύθερους τους άνδρες αφού τους ανακρίνει. "Αναμένουμε να τηρήσουν τη δέσμευσή τους", είπε ο εκπρόσωπος Έντγκαρ Βάσκες.

«Δεδομένων των πράξεων του καθεστώτος στο παρελθόν, η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να το θεωρήσει δεδομένο και χρειάζεται να παρακολουθήσει την τύχη αυτών των ανδρών. Το καθεστώς εξακολουθεί να κρατάει έναν μεγάλο αριθμό (ανδρών) κάτω από φρικτές συνθήκες», είπε ο Βάσκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα