Το Κυπριακό επί τάπητος

Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό και τον χρόνο επανέναρξης της διαπραγματευτικής διαδικασίας, θα συζητήσει ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, κατά την αποψινή τους συνάντηση στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 22:40 (ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου θα

προβεί σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Κατά τη σύντομη παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Κασουλίδης θα έχει επίσης απόψε συναντήσεις με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής. Εκτός από το Κυπριακό, θα συζητήσουν τρόπους βοήθειας και στήριξης της Κύπρου από την Ομογένεια.

Στη συνέχεια, ο κ. Κασουλίδης θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου αύριο και μεθαύριο θα έχει συναντήσεις με στελέχη των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και της Βουλής, της Ομάδας Ελληνικών Θεμάτων στο Κογκρέσο, με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με την ηγεσία του αμερικανοεβραϊκού λόμπι, Αμερικανούς δημοσιογράφους και αναλυτές, ενώ θα μιλήσει στο Brookings Institution.

Αύριο, θα μεταβεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ όπου θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, με τον οποίο θα συζητήσει το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις, θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας, την κατάσταση στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και ζητήματα συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα