Τηρήστε τις δεσμεύσεις, εγγυόμαστε την παραμονή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της προς την Ελλάδα σε μια προσπάθεια να εγγυηθεί ότι η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη αλλά και η Αθήνα με τη σειρά της θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ «Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, θα ήθελα να επαναβεβαιώσω σαφώς ότι θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει όλα όσα χρειάζονται για να το εγγυηθεί αυτό», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Μπαρόζο σε σχόλια που έκανε στα Ηνωμένα Έθνη.
Ο Μπαρόζο αναφέρθηκε στις επικείμενες νέες εκλογές στην Ελλάδα μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης έπειτα από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

«Θα τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς την Ελλάδα και αναμένουμε η Ελληνική κυβέρνηση -η σημερινή και η μελλοντική- να εκπληρώσει τους από κοινού συμφωνημένους όρους για την οικονομική βοήθεια», ανέφερε ο Μπαρόζο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε ότι αν και η ΕΕ σέβεται τη βούληση του ελληνικού λαού και την ψήφο του, αυτός θα πρέπει να λάβει υπόψη του την βούληση των άλλων 16 κρατών-μελών της ευρωζώνης, που έχουν συμφωνήσει στους όρους για τον δανεισμό της Ελλάδας.

Ο Μπαρόζο έκανε τις δηλώσεις αυτές ενώ συμμετείχε στον θεματικό διάλογο υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και του χρηματοοικονομικού τομέα του 2012.

Keywords