Συρία: ανταρτική εκεχειρία

Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (EIIL) και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (ASL) συνήψαν συμφωνία εκεχειρίας στην πόλη Αζάζ της βόρειας Συρίας, την οποία κατέλαβε προχθές το EIIL, το οποίο συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η συμφωνία συνήφθη με τη διαμεσολάβηση της Ταξιαρχία Ταουχίντ, μιας ισχυρής ένοπλης οργάνωσης με έδρα στο Χαλέπι που τελεί υπό τη διοίκηση του ASL, της ένοπλης πτέρυγας του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, η οποία έφθασε

για ενισχύσεις στην πόλη, τόνισε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι δυο πρωταγωνιστές της συμφωνίας, το EIIL και το Τάγμα της καταιγίδας του Βορρά που έχει τη βάση του στην Αζάζ και υπάγεται στον ASL, δεσμεύονται να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες και να απελευθερώσουν κρατουμένους. Οι δυο πλευρές αποδέχθηκαν επίσης τη διαιτησία από μια μικρή επιτροπή για την επίλυση των προβλημάτων που μπορεί να ανακύψουν ανάμεσά τους.

Τα μέλη του EIIL κατέλαβαν προχθές το βράδυ την Αζάζ, προκαλώντας την οργή μέρους των κατοίκων της και του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, ο οποίος κατηγορεί την οργάνωση αυτή ότι εκμεταλλεύεται τις μάχες για να ενισχύσει την επιρροή του στις "περιοχές που έχουν απελευθερωθεί".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Φωτογραφία Αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα