Συνεχίζεται το μακελειό στη Συρία

"Τουλάχιστον 56 ανθρώπους σκότωσαν, σήμερα, οι κρατικές δυνάμεις ασφάλειας" στη Συρία, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές της συριακής αντιπολίτευσης, που έκαναν δηλώσεις στο Γερμανικό πρακτορείο επικαλούμενες "Τοπικές συντονιστικές επιτροπές".

Την ίδια ώρα, η συριακή κυβέρνηση καθ' όλες τις ενδείξεις αγνοεί και το ψήφισμα της 193μελούς Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, να παραιτηθεί άμεσα ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ,και να παύσει αμέσως η βία κατά αμάχων.

"Χιλιάδες

ήταν σήμερα οι διαδηλωτές στις εξεγερμένες πόλεις Χομς, Ιντλίμπ, Χάμα, Ντεράα", όταν αμέσως μετά την προσευχή της Παρασκευής πλήθη ξεχύθηκαν στους δρόμους φωνάζοντας αντι-κυβερνητικά συνθήματα, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

"Φοβερά πράγματα συμβαίνουν τώρα στη Συρία. 'Εχετε υπόψη σας ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση, η οποία σφαγιάζει και δολοφονεί τον λαό", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δίνοντας στο Παρίσι κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Στην Ουάσινγκτον, υποδεχόμενη την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον η ομόλογός της Χίλαρι Κλίντον επανέλαβε ότι "καταβάλλονται από τη διεθνή κοινότητα προσπάθειες, ώστε να πιεστεί ο πρόεδρος 'Ασαντ και να βοηθηθεί ο συριακός λαός".

Ο εκπρόσωπος Τοπικής συντονιστικής επιτροπής, 'Ομαρ Ιντλίμπι, ανέφερε στο Γερμανικό πρακτορείο ότι σήμερα στην επαρχία της Ντεράα, απ' όπου ξεπήδησε πέρυσι τον Μάρτιο η λαϊκή εξέγερση, έγινε η εκτέλεση 12 λιποτακτών.

Η Χομς σφυροκοπείται από το συριακό πυροβολικό για 14η συνεχή μέρα.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο You Tube απεικονίζει δύο κτίρια να καταρρέουν από τα πυρά--στα προάστια Μπάμπα 'Αμρ και Χαλιντίγιε.

"Θέλουμε το σόι του 'Ασαντ να φύγει", φωνάζουν ρυθμικά οι διαδηλωτές στο Ιντλίμπ, κοντά την τουρκική μεθόριο, σύμφωνα με ένα άλλο βίντεο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα