Σωρεία φορολογικών παραβάσεων σε κέντρο

Νέες παραβάσεις της φορολογικής αλλά και της εργασιακής - ασφαλιστικής νομοθεσίας διαπίστωσαν τα αρμόδια ελεγκτικά κλιμάκια κατά τη διάρκεια ελέγχων σε κέντρα διασκέδασης και σε επιχειρήσεις - καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια κ.λ.π). το τελευταίο διήμερο, σε περιοχές της Αττικής.

Συνολικά ελέγχθηκαν 37 κέντρα διασκέδασης και καταστήματα - επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Κολωνάκι, Λεωφόρο Συγγρού, Νέο Ψυχικό, Αμπελόκηπους, Περιστέρι και Νέο Ηράκλειο.

Τις

πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Κυριακή κατά τη διάρκεια ελέγχου σε κέντρο διασκέδασης στο Κολωνάκι διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 4.262,65 ευρώ, από την πώληση και διακίνηση οινοπνευματωδών ποτών.

Επίσης το κατάστημα δεν διέθετε την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε παράβαση της εργασιακής - ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς εργάζονταν τρία άτομα, χωρίς να είναι καταχωρημένα στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του ελέγχου δεν επεδείχθη το συμβόλαιο - συμφωνητικό της εταιρείας με καλλιτέχνη - τραγουδιστή, που εμφανίζεται στο συγκεκριμένο νυκτερινό κέντρο, γεγονός που συνιστά παράβαση του Νόμου περί Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Στην περίπτωση αυτή συνελήφθησαν μία γυναίκα, η οποία είναι προσωρινά υπεύθυνη και ετερόρρυθμος εταίρος της εταιρείας και ένας άνδρας, ο οποίος εκτελούσε χρέη ταμία του καταστήματος, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σε άλλο έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε τις μεταμεσονύκτιες ώρες του Σαββάτου σε κέντρο διασκέδασης στη Λεωφόρο Συγγρού, διαπιστώθηκε παράβαση της εργασιακής - ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς εντοπίστηκαν δύο εργαζόμενοι μη καταχωρημένοι στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π).

Στους υπόλοιπους ελέγχους διαπιστώθηκαν:

*σε παραδοσιακό καφενείο στο Περιστέρι, η μη επίδειξη των τηρούμενων βιβλίων του καταστήματος καθώς και η η επίδειξη του βιβλιαρίου επισκευής και συντήρησης της ταμειακής μηχανής,
*σε καφετέρια στο Περιστέρι, εντοπίστηκε ένας εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π) και
*σε καφέ - μπαρ στο Περιστέρι η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών και η μη επίδειξη φορολογικών στοιχείων.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών

Keywords
Τυχαία Θέματα