Ρύθμιση για ιατρικό προσωπικό σε φυλακές

Νομοθετική ρύθμιση για την ιατρική κάλυψη των καταστημάτων κράτησης της χώρας που είναι υποστελεχωμένα από ιατρούς του ΕΣΥ, καταθέτουν άμεσα στη Βουλή τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας.
Όπως, ειδικότερα, ενημερώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει ότι στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας που είναι υποστελεχωμένα σε ιατρικό προσωπικό θα υπάρχει,

σε σταθερή εβδομαδιαία βάση, ιατρική και νοσηλευτική παρακολούθηση, συνταγογράφηση, εξετάσεις και λοιπές ιατρικές ενέργειες, από ιατρούς του ΕΣΥ των πλησιέστερων σε αυτά νοσοκομείων.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, σχετικής με την αντιμετώπιση μετάδοσης νοσημάτων εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων. Η βουλευτής έχει διατυπώσει την ανησυχία της για την αύξηση κρουσμάτων φυματίωσης και άλλων λοιμωδών νοσημάτων στις φυλακές.

Όπως, ωστόσο, ενημερώνει ο κ. Ρουπακιώτης, στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού νοσηλεύτηκαν 22 περιστατικά φυματίωσης το 2012 και ο ίδιος αριθμός περιστατικών αντιμετωπίστηκε και το 2011. Εκτός των περιστατικών αυτών, σε περιφερειακά πανεπιστημιακά και γενικά νοσοκομεία της χώρας αντιμετωπίστηκαν άλλα 14 περιστατικά κατά τα έτη 2011- 2012, χωρίς μεταγωγή στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, ενημερώνει επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης και προσθέτει ότι τα στοιχεία από όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, δεν κατατείνουν στη διαπίστωση έκρηξης της φυματίωσης στις φυλακές. Επισημαίνει ότι σε 14 Καταστήματα Κράτησης δεν υπήρξε ούτε ένα περιστατικό κατά την τελευταία διετία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα