Ρωσία: Έκκληση για υιοθεσία ορφανών παιδιών

Ο Πατριάρχης της Μόσχας Κύριλλος κάλεσε σήμερα τους Ρώσους, με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων στη Ρωσία, να υιοθετήσουν ορφανά παιδιά, μετά την επικύρωση τον περασμένο μήνα από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ενός νόμου που απαγορεύει στους Αμερικανούς την υιοθεσία παιδιών από τη Ρωσία.

"Με αφορμή την γιορτή των Χριστουγέννων, θέλω να απευθυνθώ σε όλους αυτούς οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να κάνουν μια σημαντική κίνηση
υιοθετώντας ένα παιδί για να υποστηρίξουν τα ορφανά", σημείωσε ο Κύριλλος στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Τα Χριστούγεννα εορτάζονται σήμερα στη Ρωσία σύμφωνα με το παλαιό Ιουλιανό Ημερολόγιο.

"Δεν πρέπει να υπάρχουν ορφανά στη χώρα μας. Τα παιδιά χωρίς γονείς θα έπρεπε να βρίσκονται μεταξύ εντίμων και υπευθύνων ανθρώπων", πρόσθεσε.

Την 1η Ιανουαρίου τέθηκε σε ισχύ νόμος τον οποίο είχε επικυρώσει ο πρόεδρος Πούτιν με τον οποίο απαγορεύεται η υιοθεσία παιδιών από τη Ρωσία στις ΗΠΑ.

Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο Πούτιν καλεί την ρωσική ορθόδοξη εκκλησία και τις άλλες χριστιανικές εκκλησίες της χώρας "να ενισχύσουν την συνεργασία τους με το κράτος και τους δημόσιους οργανισμούς" σε τομείς όπως η παιδεία και η οικογενειακή πολιτική.

Ο νέος αυτός νόμος στη Ρωσία, που θεωρείται ως ένα από τα πιο εχθρικά μέτρα που λαμβάνει η Μόσχα απέναντι στην Ουάσινγκτον από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, υιοθετήθηκε από το ρωσικό κοινοβούλιο σε απάντηση στην λεγόμενη "λίστα Μαγκνίτσκι", έναν νόμο που είχε προηγουμένως υιοθετηθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο και επικυρωθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Αυτός απαγορεύει την διαμονή στις ΗΠΑ Ρώσων αξιωματούχων που εμπλέκονται στο θάνατο στη φυλακή το 2009 ενός νεαρού νομικού, του Σεργκέι Μαγκνίτσκι, ή σε άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προβλέπει επίσης το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Αναζητήσεις
υιοθεσια παιδιου απο ρωσια, υιοθεσιες απορωσια
Τυχαία Θέματα