Πολιτική δολοφονία στην Ινγκουσετία

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ινγκουσετίας, ο Άχμεντ Κοτίεφ, σκοτώθηκε από σφαίρες σήμερα το πρωί σ' αυτή την ασταθή περιοχή του ρωσικού Καυκάσου, αναφέρει η Επιτροπή Ερευνών σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σήμερα το πρωί, στην περιφέρεια του Μαλγκομπέκσκι, στην Ινγκουσετία, "άγνωστοι πυροβόλησαν επανειλημμένα με αυτόματο όπλο εναντίον του αυτοκινήτου του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Δημοκρατίας Άχμεντ Κοτίεφ", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Ο οδηγός σκοτώθηκε επιτόπου και ο Κοτίεφ υπέκυψε στα τραύματά του σ' ένα ιατρικό ινστιτούτο", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα

με την Επιτροπή Ερευνών, το κύριο όργανο που αναλαμβάνει τις εγκληματολογικές έρευνες στη Ρωσία, "εξετάζονται όλα τα σενάρια". Εντούτοις προκρίνεται αυτό μιας δολοφονίας που συνδέεται με τις επαγγελματικές δραστηριότητες του Κοτίεφ.

Οι αρχές άρχισαν έρευνα για φόνους και λαθρεμπόριο όπλων.

Ο ηγέτης της Ινγκουσετίας, ο Γιουνούς-Μπεκ Εφκούροφ, δήλωσε πως θέτει την υπόθεση υπό τον προσωπικό έλεγχό του.

"Μεταβαίνω ο ίδιος στον τόπο του εγκλήματος και θα ασχοληθώ μ' αυτό και θα πάω να δω τους συγγενείς. Είμαι πεπεισμένος πως σύντομα θα βρούμε και θα τιμωρήσουμε τους εγκληματίες", δήλωσε στο ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα