Παρέμβαση Ρουπακιώτη για το Χυτήριο

Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας και οι αντιδράσεις για τα επεισόδια που δημιούργησαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής και μέλη θρησκευτικών οργανώσεων, για την παράσταση Κόρπους Κρίστι, στο θέατρο Χυτήριο. Στις 6μμ, μέσω των social media, προγραμματίζεται συγκέντρωση συμπαράστασης στους συντελεστές της παράστασης, έξω από θέατρο
Χυτήριο. Παρέμβαση, την ίδια ώρα, του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη. Αντιπαράθεση Δένδια - ΣΥΡΙΖΑ.
Παρέμβαση, την ίδια ώρα του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος με επιστολή του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητά να ενημερωθεί εάν ειδοποιήθηκε ο Εισαγγελέας υπηρεσίας και εάν ναι γιατί δεν παρενέβη, κατά τα χθεσινά επεισόδια. Επιπλέον ζητά να αξιολογηθεί το ενδεχόμενο της διάπραξης παράλειψης καθήκοντος από τα αστυνομικά όργανα.     

Δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, καθώς απέσπασε από αστυνομικούς, άτομο που είχε προσαχθεί σε κλούβα των ΜΑΤ.

Καταδικάζει τα επεισόδια ο Κ. Τζαβάρας

Τα χθεσινά επεισόδια που δημιουργήθηκαν έξω από το θέατρο «Χυτήριο» στην Ιερά Οδό, καταδίκασε απερίφραστα ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας.

Ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι «η τέχνη και ο πολιτισμός υπόκεινται στους δικούς τους κανόνες. Πρωτίστως στην ανεκτικότητα απέναντι σε όποιον έχει και εκφράζει διαφορετική γνώμη ή άποψη» και υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να επιστρέψουμε ούτε στη λογοκρισία να πάρει τη θέση της κριτικής, ούτε στην αυτοδικία να πάρει τη θέση της δικαιοσύνης».

ΠΑΣΟΚ: Η Χρυσή Αυγή έχει ξεπεράσει τα όρια της δημοκρατικής νομιμότητας

Η κ. Γεννηματά κατηγορεί τη Χρυσή Αυγή ότι εκμεταλλευόμενη τις δυσκολίες των πολιτών λόγω κρίσης, προχωρεί σε «ναζιστικές παρεμβάσεις» και « αντιδημοκρατικές ενέργειες». Προειδοποιεί επίσης όποιον στηρίζει για ψηφοθηρικούς λόγους αυτές τις πρακτικές που οδηγούν « στον εκφασισμό της κοινωνίας», να γνωρίζει ότι θα πέσει και αυτός κάποια στιγμή θύμα τους.

« Απέναντι στα φασιστικά τάγματα εφόδου, όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις καλούμαστε να αντιπαραθέσουμε τη δύναμη της πολιτικής ηθικής, τη δύναμη της ελευθερίας του λόγου, τη δύναμη του σεβασμού της διαφωνίας και της διαφορετικότητας, τη δύναμη του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής» σημειώνει η κ. Γεννηματά.

Και καλεί τέλος όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να δημιουργήσουν ένα μέτωπο για την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών και την προάσπιση της δημοκρατίας.

Ανακοίνωση του ΣΕΗ

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια, καταδικάζει «οποιεσδήποτε ενέργειες που θίγουν, προσβάλλουν, απειλούν και στερούν το δικαίωμα της ελευθερίας στην τέχνη».

«Η ελεύθερη έκφραση, η ευαίσθητη ματιά πάνω σε κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν είναι σκοπός της τέχνης του ηθοποιού και κατά συνέπεια όλων των τεχνών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα