Ο Β. Κεγκέρογλου στον ΑΘΗΝΑ984

O υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, μίλησε στις 19/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων είπε :

* Για την διαπραγμάτευση με την τρόικα όσον αφορά τα εργασιακά θέματα:

«Ήταν μία επιτυχημένη διαπραγμάτευση. Για τα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους άμεσα, νομίζω ότι έχουμε θετικές εξελίξεις. Η μείωση

των ασφαλιστικών εισφορών θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ θετική και θα δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις. Το γεγονός ότι η τρόικα δέχθηκε και το 1% από την πλευρά των εργαζομένων είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι μία σημαντική μείωση αυτών που παρακρατούνται από τους εργαζόμενους...
Στο θέμα των ομαδικών απολύσεων τεκμηριώσαμε τη θέση μας μέσα από την θεσμική διαδικασία του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ). Θα πρέπει να γίνεται και να εξετάζεται οποιοδήποτε αίτημα. Αυτό έγινε αποδεκτό, αλλά επέμειναν να περιμένουμε να δούμε πώς θα λειτουργήσει».

* "Δεν θα προκύψει νέο μνημόνιο":

«Κατά τη γνώμη μου, δεν θα προκύψει νέο μνημόνιο, διότι μπορεί να υπάρξουν αποφάσεις σχετικές με την διευθέτηση του δημόσιου χρέους στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ζήτημα της παράλληλης εξόδους στις αγορές είναι ένα θέμα το οποίο πιστεύω ότι μπορεί να προχωρήσει. Δεν μπορείς αποκλειστικά να στηριχθείς σε αυτό. Θα φανεί εξάλλου, αφού θα υπάρξουν δοκιμαστικές ενέργειες...
Η διευθέτηση του δημόσιου χρέους και οι αποφάσεις που μπορεί να ληφθούν έχουν να κάνουν και με απομείωση του κόστους στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Για παράδειγμα, εάν υπάρξει μια μείωση επιτοκίων, εάν υπάρξει μία σχετική μετακύλιση, αυτό είναι διευθέτηση του δημόσιου χρέους χωρίς νέο δανεισμό, ακριβώς για να μην υπάρξουν δανειακές ανάγκες...».

* "Το πλεόνασμα θα είναι μεγαλύτερο το 2015":

«Το πλεόνασμα το 2015 θα είναι μεγαλύτερο. Ωστόσο, η ανάγκη για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, η οποία κάθε χρόνο σου δημιουργεί συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα, παραμένει. Εάν αυτά βελτιωθούν και οι δανειακές ανάγκες δεν υπάρχουν σε τέτοιο βαθμό που να σε οδηγούν πέρα από το δανεισμό στις αγορές, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει αυτό. Και αυτό ακριβώς ήταν και το αντικείμενο της δήλωσης που έκαναν από τη Γερμανία "Καλά εάν δεν θέλετε, δεν σας δανείζουμε". Βεβαίως αν δεν χρειάζεται, δεν θα δανειστούμε».

* Για την "Ελιά":

«Η "Ελιά" συμβολικά αυτό που μπορεί να προσφέρει είναι αφενός μία σταθερότητα και αφετέρου μία αναζωογόνηση στην πολιτική ζωή. Εκτιμώ ότι η "Ελιά" θα συσπειρώσει δυνάμεις και μπορεί να ανοίξει δρόμο και μετά τις ευρωεκλογές».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα