Ο Τύπος της Τρίτης

Οι κινητοποιήσεις και το πολυνομοσχέδιο, η παραπομπή Παπακωνσταντίνου και τα νέα φορολογικά μέτρα κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Τρίτης.

Τα κύρια θέματα των σημερινών εφημερίδων έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Οργή γαλάζιων βουλευτών"

Η εφημερίδα γράφει ότι "Ντόρα: έχουμε γίνει περίγελος με τις...αποδείξεις.- Παπακώστα: Να εξαιρεθούν οι τρίτεκνοι από τη διαθεσιμότητα. -Κακλαμάνης: Τι ασυλία είναι

αυτή στα μέλη του ΤΧΣ; -Π. Σιούφας: Δεν ντρέπεστε να βάζετε υπέργηρους διοικητές σε οργανισμούς;- Πατριανάκου: Θα προσλάβετε στην ΕΡΤ αυτούς που είχατε απολύσει με παχυλές αποζημιώσεις;"

ΕΘΝΟΣ: "Συστάσεις για επιτόκια, δάνεια, ρευστότητα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " την ανταπόκριση των τραπεζών στην επείγουσα ανάγκη αναθέρμανσης της οικονομίας ζήτησε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τους επικεφαλής των τεσσάρων μεγαλυτέρων πιστωτικών ιδρυμάτων. Ο Αντ. Σαμαράς προέτρεψε να μειωθούν τα επιτόκια δανεισμού για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, να διοχετευθεί ρευστό στην αγορά και να ρυθμιστούν τα "κόκκινα" δάνεια".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ετοιμάζουν μέρες... Αντιχρίστου στο υπ. Οικονομικών!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα " "θα γονατίσουν οικονομικά το λαό σε τέτοιο βαθμό ώστε να δεχτούν τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο, το χάραγμα", έλεγε ο Γέροντας Παϊσιος πριν 30 χρόνια και να που βγαίνει αληθινός!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κόβουν - ράβουν ελπίδες και ζωές"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με πανελλαδική απεργιακή "κινητικότητα" απαντούν από τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι στο πολυνομοσχέδιο - "ταφόπλακα", που συζητείται από σήμερα στη Βουλή".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στο ειδικό δικαστήριο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου"

Η εφημερίδα γράφει ότι "παραπέμφθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο για τα κακουργήματα της "απιστίας", της "παράβασης καθήκοντος" και για το πλημμέλημα της "νόθευσης εγγράφου" με 206,220 και 166 ψήφους αντίστοιχα. "Προκατασκευασμένο το πόρισμα, προειλημμένη η απόφαση για δίωξη", είπε στην απολογία του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που κινδυνεύει με ποινή πολυετούς κάθειρξης".

ΕΣΤΙΑ: "Αδιανόητη επιλογή"

Η εφημερίδα τονίζει ότι " την νύκτα της 26ης προς 27η Σεπτεμβρίου 2000 έγινε ένα από τα τραγικότερα και πλέον πολύνεκρα ναυάγια στην Ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας. Το οχηματαγωγό "Σάμαινα Εξπρές", λίγο πριν από την άφιξή του στον λιμένα της Πάρου προσέκρουσε στις βραχονησίδες "Πόρτες", βυθίστηκε και πήρε μαζί του στον υγρό τάφο 80 ανθρώπινες ζωές".

Η ΑΥΓΗ: "Αντίσταση στις προγραφές- Συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην Κλαυθμώνος στις 11.30 πμ"

Σύμφωνα με την εφημερίδα " με 24ωρη απεργία απαντούν τα συνδικάτα στο πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα, που πετάει στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους στην Παιδεία, τους ΟΤΑ και την Υγεία".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Λουκέτο σε όλη τη χώρα"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " η κυβέρνηση προχωρά σε αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, οι οποίες αφορούν στην κινητικότητα των εκπαιδευτικών και των σχολικών φυλάκων, προκειμένου να αμβλύνει τις αντιδράσεις των βουλευτών".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Η Ε.Ε. καρφώνει τους εθνικούς εργολάβους"

Η εφημερίδα γράφει ότι "αυτό που οι Ελληνες φορολογούμενοι υποψιάζονταν μετά...βεβαιότητος πιστοποίησε το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε έκθεσή του για τις κατασκευές αυτοκινητόδρομων".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Επενδυτές-κοράκια πάνω από την Ελλάδα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και η ακολουθούμενη πολιτική έχουν ανοίξει την όρεξη σε επενδυτές-κοράκια, οι οποίοι αναζητούν ευκαιρίες κερδοσκοπίας και όχι αληθινών επενδύσεων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κινήσεις αποκλιμάκωσης μέχρι το παρά πέντε"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε διορθωτικές κινήσεις, προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης, αλλά και των δημάρχων, ώστε να εγκριθεί χωρίς απρόοπτα το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, προχωρά η κυβέρνηση, χωρίς πάντως να μεταβάλλεται ουσιαστικά το περιεχόμενο των διατάξεων".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στον αέρα 195.000 θέσεις εργασίας"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την αντίθεσή της στο άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές επαναλαμβάνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και ζητεί την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού, ενώ η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει ότι με την εφαρμογή θα χαθούν 195.000 θέσεις εργασίας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σήμερα απεργούμε - Ολοι με το ΠΑΜΕ"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι " να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο- λαιμητόμος. Συγκεντρώσεις σε 65 πόλεις της χώρας. Αθήνα, στις 10.30 πμ στην Ομόνοια. Θεσσαλονίκη, στις 10.30 πμ στο Αγαλμα Βενιζέλου".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η ώρα των τραπεζών - Σαμαράς: Μειώστε επιτόκια, δώστε δάνεια"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " σήμα για την επόμενη φάση της ανακεφαλαιποίησης των τραπεζών, έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας από τους τραπεζίτες να δώσουν περισσότερα και φθηνότερα δάνεια με σκοπό την επανεκκίνηση της οικονομίας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εμφραγμα στο TAXIS- Μόνο το 30% των φορολογουμένων έχει καταθέσει δήλωση

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " προς νέα παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καθώς παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στη συμπλήρωση και υποβολή μέσω Ιντερνετ". Υπερφορτώθηκε το σύστημα, στο "ψυγείο" 350.000 δηλώσεις".

ΚΕΡΔΟΣ: "Χρηματοδότηση αλά καρτ"

Η εφημερίδα γράφει ότι " "ώρα... ρευστότητας" για την ελληνική οικονομία σήμανε η κυβέρνηση, με τους τραπεζίτες αποδέκτες της πρότασης να "ανοίξουν τις κάνουλες" προς τη μικρή και μεσαία ελληνική επιχείρηση".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μετωπική μάχη της αγοράς για το κυριακάτικο άνοιγμα"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με τη σύμπτηξη κοινωνική "μετώπου" σε όλους όσοι επιχειρούν να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία, απαντούν οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις των εμπόρων (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) και οι εργαζόμενοι στον κλάδο (ΟΙΥΕ)".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, νέα, δημοκρατια, αποδειξεις, ΕΡΤ, τραπεζες, αντ, σαμαρας, ωρα, ελευθεροτυπια, βουλη, ΠΑΣΟΚ, εστια, αυγη, απεργια, ΟΤΑ, βραδυνη, εφημεριδα, ελλαδα, καθημερινη, εσεε, γσεβεε, ριζοσπαστησ, αθηνα, θεσσαλονικη, βενιζελος, εμφραγμα, ιντερνετ, κερδοσ, ναυτεμπορικη, οιυε, Αντωνης Σαμαρας, εθνικη τραπεζα, ΓΣΕΕ, κακλαμανης, σταση εργασιας, ΑΔΕΔΥ, εφημεριδα δημοκρατια, απεργια οσε, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, φορολογικη δηλωση 2011, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, παραταση φορολογικων δηλωσεων, θεματα πανελληνιων, απεργια ταξι, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, taxisnet, θεμα εκθεσης 2012, απεργια 26 σεπτεμβριου, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, πολυνομοσχεδιο, αντ, αυγη, βραδυνη, γσεβεε, δανεια, εθνικη, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οικονομια, πρωτοσελιδα, τα νεα, ωρα, taxis, αγορα, άφιξη, βγαινει, γινει, δηλωση, εγινε, ειπε, εκθεση, εφημεριδα, κατασκευες, κυβερνηση, κυρια, ναυαγια, ξημερωματα, ομονοια, ουσιαστικα, παπακωνσταντινου, προβληματα, συγκεντρωση, σιουφας, τις κυριακες, τριτεκνοι, εφαρμογη, υγρο, σημα, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα