Ο Τύπος σήμερα

Η ομιλία από το βήμα της Βουλής του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου που αφήνει ανοιχτό ενδεχόμενο και για τρίτο πακέτο δανειακής βοήθειας, και το πόρισμα για την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε το επίμαχο έλλειμμα του 2009, είναι μεταξύ των θεμάτων που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ

ΤΥΠΟΣ: "Το άγχος εξοντώνει τους Ελληνες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού βρίσκονται οι Έλληνες! Η οικονομική κρίση φαινεται ότι μας βρήκε απροετοίμαστους, ενώ τα αυστηρά οικονομικά μέτρα και το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλουσίων και φτωχών τείνουν να ρίξουν την ψυχολογία μας στο ναδίρ ".

Η ΑΥΓΗ: "Ομολογία Παπαδήμου: Δεν βγαίνει... ".

Κατά την εφημερίδα "ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης μισθών, αλλά και νέου δανειακού πακέτου το 2015, αφήνει ο Λ.Παπαδήμος. Καμία πρόβλεψη από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων από το κούρεμα των ομολόγων ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πόρισμα ντροπής για το ξέπλυμα των ευθυνών του Γιωργάκη και του Παπακωνσταντίνου που φούσκωσαν το έλλειμμα για να οδηγήσουν τη χώρα στο ΔΝΤ".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "προκλητικό συγχωροχάρτι στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την κυβέρνηση Παπανδρέου και σε μια διαδικασία παρωδία χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ και με τα υπόλοιπα κόμματα πλην του ΛΑΟΣ και της ΔΗΜΑΡ να φυλλοροούν, έδωσε το ΠΑΣΟΚ στο πόρισμά του για την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε το επίμαχο έλλειμμα του 2009, μία μόλις ανάσα πριν από τις εκλογές".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: " Αυθαίρετα μείωση προστίμων αρχίζοντας από τη Θράκη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε μια προσπάθεια να καταστήσει τη ρύθμιση πιο προσιτή και να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, το υπουργείο Περιβάλλοντος επεξεργάζεται όλα τα περιθώρια για μείωση του ύψους του ειδικού προστίμου".

  

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:"Υπουλα λόγια από Παπαδήμο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με τρομοκρατία περί ατελείωτων μέτρων (και νέου μνημονίου) προσπαθεί τώρα να εξασφαλίσει τη μη αυτοδυναμία Σαμαρά για να παραμείνει πρωθυπουργός. Οργιάζουν στο παρασκήνιο τα σενάρια ακόμα και για αναβολή των εκλογών".

  

ΕΘΝΟΣ: "Αθήνα SOS. Αφύπνιση μετά τον λήθαργο".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σήμα κινδύνου εκπέμπει η Αθήνα. Επαγγελματίες βάζουν λουκέτο στα καταστήματά τους. Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Αναζητείται διέξοδος για την αναθέρμανση της κοινωνικής ζωής και της οικονομικής δραστηριότητας".

  

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Παΐσιος: Εάν χαθεί η Μακεδονία, το Αγιο Ορος θα περιέλθει στους Σκοπιανούς".

Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι "το θέμα της Μακεδονίας και της γεωπολιτικής της αξίας για τον ελληνισμό είναι τεράστιο και κεντρικό, και η εφημερίδα παραθέτει ειδικό κεφάλαιο με τίτλο "Παΐσιος και Μακεδονία".

  

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:"Πόρισμα για γέλια αθωώνει τον Πα

Keywords
Τυχαία Θέματα