Ο Γ. Παναγιωτάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και καθηγητής στο τμήμα Ιατρικής, Γιώργος Παναγιωτάκης, μίλησε στις 6/8 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Φρόσω Ζαγορίτου.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για τους αιώνιους φοιτητές: "Προσωρινή εξαίρεση για μια κατηγορία φοιτητών από την αυστηρή εφαρμογή του νόμου":

«Κανείς δεν υπερασπίζεται τους λιμνάζοντες φοιτητές. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Υπάρχει μια κατηγορία φοιτητών, που έστω και καθυστερημένα, δίνει έναν αγώνα, τα τελευταία 1 - 2 χρόνια, για να μπορέσει να πάρει πτυχίο. Πολλοί από αυτούς, αν εφαρμοστεί ο νόμος

με την αυστηρότητα που πρέπει να εφαρμόζεται ένας νόμος, θα πρέπει τον Σεπτέμβριο να διαγραφούν. Το ερώτημα είναι "πρέπει να το κάνουμε;"... Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στα πανεπιστήμια να κάνουν διαγραφές. Απλώς να διαγράψουν τους φοιτητές που αποδεδειγμένα δεν ασχολούνται με τις σπουδές τους. Είναι εύκολο να τους εντοπίσουμε. Ένας που τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει εμφανιστεί και γνωρίζουμε ότι είναι 15 χρόνια φοιτητής και χρωστάει 20 - 30 μαθήματα και τα τελευταία χρόνια δεν έχει ενδιαφερθεί, ούτε έχει εμφανιστεί σε καμία εξέταση, αυτόν τον διαγράφουμε χωρίς ειδικό πρόβλημα. Αλλά υπάρχουν παιδιά -μιλάω με όλη μου την ειλικρίνεια, ξέρω πολλές τέτοιες περιπτώσεις λόγω της θέσεως μου-, τα οποία, ενώ χρωστούσαν 25 μαθήματα τον τελευταίο 1,5 χρόνο, μέσα από ένα μεγάλο και δύσκολο αγώνα που έκαναν, χρωστούν πλέον μόνο 5 - 7. Αυτά τα παιδιά, σας λέω εγώ ότι σαν πρύτανης, δεν μπορώ να τα διαγράψω. Επομένως, επειδή και ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς να διαχειριστούν αυτές τις περιπτώσεις, νομίζω ότι μέσω των οργανισμών, θα πρέπει να γίνει αυτή η πρόβλεψη στα πανεπιστήμια. Επειδή τα πιο πολλά πανεπιστήμια δεν έχουν προλάβει να έχουν νέους οργανισμούς, η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, της τάξεως των έξι μηνών, για να έχουμε τον οργανισμό μας, όπου θα προβλέπονται αυτές οι περιπτώσεις και για να λέω τα πράγματα με το όνομα τους να προβλέπεται ποια είναι η περίπτωση του φοιτητή και της φοιτήτριας που θα εξαιρεθεί από την αυστηρή εφαρμογή του νόμου. Δεν λέω ότι δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος γι' αυτούς, αλλά θα εφαρμοστεί λίγο αργότερα. Οφείλουμε να εξαντλήσουμε την κοινωνική μας ευαισθησία, διότι μιλάμε για νέα παιδιά...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα