Ο Γ. Κύρτσος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, μίλησε στις 10/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για τα αποτελέσματα του Εurogroup:

«Αισθάνομαι κάπως καλύτερα, μιλώντας με διάφορους που έχουν επαφές και διαβάζοντας και τον διεθνή οικονομικό τύπο. Σιγά - σιγά, μπαίνουμε στα συγκεκριμένα, αυτά που εμείς σαν Ελλάδα θεωρούμε δυσάρεστα -και επί Νέας Δημοκρατίας και επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-, αλλά εδώ τα θεωρούν αναγκαία και πιστεύω ότι είναι αναγκαία. Δηλαδή,
αν θες να συνεννοηθείς με τους πιστωτές και εταίρους, θα πρέπει να εφαρμόσεις κάποιες πολιτικές. Άρα εδώ υπάρχει μια αίσθηση ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, έχει προετοιμαστεί όμως το έδαφος να αρχίσει μια συγκεκριμένη συζήτηση. Είναι δύσκολη, αλλά πρέπει να γίνει. Την απέφευγε η Νέα Δημοκρατία επί 7-8 μήνες...».

Δημοσιογράφος: Κατά τη γνώμη σας, σε ποια πεδία θα πάει πλέον αυτή η συζήτηση;

Γ. Κύρτσος: «Ένα ζήτημα στο οποίο έχω κολλήσει και εγώ προσωπικά ,αλλά θεωρώ αδιανόητο να υποκρινόμαστε ότι δεν υπάρχει, είναι το ασφαλιστικό. Τραβάει απίθανα λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό, ματαιώνει τα πρωτογενή πλεονάσματα -τα οποία πλέον απειλούνται άμεσα- και οι κανόνες που ισχύουν στην χώρα μας είναι -σε πολλές περιπτώσεις-, πολύ πιο ελαστικοί από τους κανόνες που ισχύουν στις χώρες των πιστωτών. Αυτά πρέπει να τα δούμε σε εθνικό επίπεδο».

* Για τα μέτρα που θα ληφθούν:

«Τα μέτρα -τα οποία θα είναι επώδυνα και θα θίξουν συγκεκριμένες επαγγελματικές και κοινωνικές κατηγορίες-, θα ανοίξουν τον δρόμο για την αναδιάρθρωση του χρέους, άρα θα βγάλουμε λεφτά. Θα ανοίξουν τον δρόμο για να βγούμε στις αγορές και να δανειζόμαστε, δεν σας λέω με τα επιτόκια της Ιρλανδίας, κάτω από το 1%...».

Δημοσιογράφος: Αυτά μεσομακροπρόθεσμα...

Γ. Κύρτσος: «Όχι το πλεονέκτημα που έχουμε τώρα θα είναι ότι εάν τολμήσει η κυβέρνηση -που το βλέπω δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο-, η επιβράβευση θα έρθει σε τέσσερις, έξι, εφτά μήνες».

* Για θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία:

«Προφανώς η ηγεσία έχει τα προβλήματά της, αλλά ταυτόχρονα και αυτοί που θέλουν να αμφισβητήσουν την ηγεσία έχουν μια εικόνα κουρασμένων ή όχι εξαιρετικά ισχυρών παραγόντων. Δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία, αν και έχω αυτό τον πειρασμό... Το βασικό ατού του Α. Σαμαρά είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος εξαιρετικά δυναμικός, που να μπορεί να σηματοδοτήσει το ξεκίνημα μια νέας εποχής, προς το παρόν. Επίσης, η Νέα Δημοκρατία έχει φοβερά προβλήματα στρατηγικής και καλό είναι να αρχίσουν να τα συζητούν, χωρίς όμως να τα προσωποποιούν και να μπαίνουν όλα σε προσωπικές στρατηγικές, δηλαδή ποιον θα φάμε και ποιον θα αναδείξουμε».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα