Μουσικός Σεπτέμβρης

Μπορεί το καλοκαίρι να φεύγει, ο Σεπτέμβριος όμως που βρίσκεται ήδη στο κατώφλι, έρχεται να μας αποζημιώσει, τουλάχιστον μουσικά.

Συναυλίες που καλύπτουν κάθε προτίμηση, γεμίζουν τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου και φέρνουν σε επαφή το κοινό, με γνωστούς κι αγαπημένους καλλιτέχνες, όχι μόνο της εγχώριας, αλλα και της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Κι ας ξεκινήσουμε δικαιωματικά από τους Scorpions, καθώς έχουν έναν ιδιαίτερο δεσμό με τη

χώρα μας και δεν ξεχνούν να την επισκέπτονται.
Το αγαπημένο συγκρότημα δίνει τρεις συναυλίες στις 11, 12 και 14/9 στο Θέατρο του Λυκαβηττού, οι οποίες μάλιστα θα ηχογραφηθούν και θα κυκλοφορήσουν στο «MTV unplugged live». Πρόκειται για μια ιστορική αναδρομή από την αρχή της καριέρας τους ως σήμερα, εμπλουτισμένη με καινούργιες συνθέσεις που παρουσιάζονται σε παγκόσμια «πρώτη» εκτέλεση.

Λίγες μέρες πριν, την Τρίτη 3/9 στη σκηνή του Θεάτρου Λυκαβηττού ανεβαίνει η Γαλλίδα Zaz, η οποία εμφανίζεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα. Με αφετηρία την τζαζ, συνδυασμένη και με άλλες μουσικές αναφορές όπως τσιγγάνικα και σύγχρονη ποπ, αναμένεται να ξεσηκώσει το αθηναϊκό κοινό. Τη βραδιά ανοίγει η Μαριέττα Φαφούτη.

Κι επειδή από ελληνικής πλευράς, η ατζέντα είναι ασφικτικά γεμάτη, ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι την 1η Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο δίνει συναυλία ο Γιάννης Μαρκόπουλος με ερμηνευτές τους Γιώργο Νταλάρα, Νατάσσα Μποφίλιου και Βασσιλικό, 4 του μηνός οι Active Member, τραγουδούν μαζί μας για να φύγει το σκοτάδι, όπως είναι ο τίτλος της συναυλίας, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στους κήπους του Μεγάρου Μουσικής εμφανίζονται οι Imam Baildi.

Πάντως ο Αύγουστος θα κάνει θεαματική μουσική έξοδο, με την καλιφορνέζικη ρέγκε μπάντα Groundation, γνωστή και ως μουσικός οδοστρωτήρας, όπως έχει χαρακτηριστεί, που εμφανίζεται στο Βοτανικός Live stage.

Keywords
Τυχαία Θέματα