Μέχρι τον Άρειο Πάγο θα φτάσει ο ΠΑΟ

Την πρόθεση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να προσφύγει στον Άρειο Πάγο μετά τη απαλλακτική πρωτόδικη απόφαση του αθλητικού δικαστή για το μπλουζάκι με την ένδειξη 18-2 που φόρεσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος προανήγγειλε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της «πράσινης» ΚΑΕ,
Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Επειδή το Σύνταγμα κατοχυρώνει τη δικαστική ανεξαρτησία και όχι την δικαστική ακρισία, ο Παναθηναϊκός θα προσφύγει στα αρμόδια όργανα του Άρειου Πάγου κατά του αθλητικού δικαστή και θα ζητήσει να ελεγχθεί πειθαρχικά.

Συγχρόνως θα ζητήσει την εξαίρεσή του από υποθέσεις του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας,» δήλωσε ο νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην εφημερίδα «η ΠΡΑΣΙΝΗ».

Ο Παναθηναϊκός είχε προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά προς τον Αθλητικό Εισαγγελέα, τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και το Μονομελές Δικαιοδοτικό όργανο του ΕΣΑΚΕ, κατά του προέδρου της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

Η μήνυση αφορούσε στην μπλούζα που φόρεσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στις 18 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας με την αριθμητική ένδειξη «18-2».

Ο Παναθηναϊκός κατηγορούσε τον πρόεδρο της ομάδας μπάσκετ των «ερυθρόλευκων» για δυσφήμηση του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης και ενθάρρυνση φαινομένων συμπεριφοράς βίας στον αθλητισμό.

Στην ανακοίνωσε που εξέδωσε χθες το δικαιοδοτικό όργανο η απόφαση ήταν η εξής: «Απαλλάσσει την ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π ΚΑΕ και τον Πρόεδρο αυτής κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο, από τις κατηγορίες της δυσφήμισης του αθλήματος, της πράξης υποκίνησης βίαιων συμπεριφορών και της υβριστικής κρίσης εις βάρος διαιτητών, κατά τον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.-ΠΑΟΚ της 18-02-2012».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα