Κρίσιμο Eurogroup

Κρίσιμη η αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα όπου αναμένεται η πολιτική επικύρωση της επιτυχούς επαναγοράς του ελληνικού χρέους κάτι που θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 34,4 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, η υψηλότερη τιμή που φέρεται να πρόσφερε η Αθήνα οδηγεί σε απόκλιση κατά 2,6 ποσοστιαίες μονάδες από τους αρχικούς στόχους για τη μείωση του χρέους στο 124% του ΑΕΠ
το 2020. Προϋπόθεση και η στάση που θα τηρήσει το ΔΝΤ, η επικεφαλής του οποίου πάντως χθες χαιρέτισε το πρόγραμμα επαναγοράς.

Στο αυριανό Εurogroup ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει κληθεί να παρουσιάσει το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο τελικά θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή, με φόντο τις ενστάσεις της τρόικας σε επιμέρους σημεία, όπως η κλίμακα φορολογίας μισθωτών και συνταξιούχων.

Ενστάσεις διατυπώνουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Μιλώντας στον Αθήνα 984 και τη Νόνη Καραγιάννη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στη διακομματική επιτροπή για το φορολογικό Ανδρέας Μακρυπίδης, εξέφρασε την έκπληξή του για την καθυστέρηση κατάθεσης του νομοσχεδίου παρότι ο υπουργός οικονομικών το χαρακτήριζε προαπαιτούμενο για τη δόση.
Keywords
Τυχαία Θέματα