Κίνα: Δεν πάει στο Τόκυο ο Τζου Σιαοτσουάν

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας ακύρωσε τη συμμετοχή του στη σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που διεξάγεται στο Τόκιο, λόγω της έντασης που υπάρχει μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας για την κυριαρχία νησιωτικού συμπλέγματος στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, ανακοινώθηκε σήμερα από το ΔΝΤ.

"Πριν από δύο ημέρες ενημερωθήκαμε ότι η ατζέντα του Τζου Σιαοτσουάν

μπορεί να μην του επιτρέψει να δώσει ομιλία στο Τόκιο, όπως είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή, εξήγησε εκπρόσωπος του ΔΝΤ. "Μόλις ενημερωθήκαμε ότι ο αναπληρωτής του, ο Γι Γκανγκ, θα τον εκπροσωπήσει.

Ο Σιαοτσουάν αναμενόταν να δώσει ομιλία την Κυριακή στο Τόκιο κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της γενικής συνέλευσης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που πραγματοποιούνται σε ξενοδοχείο του Τόκιο.

Επικαλούμενο επίσημη κινεζική πηγή στο Τόκιο, το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο μετέδωσε σήμερα ότι και ο κινέζος υπουργός Οικονομίας Σιέ Σουρέν ακύρωσε τη συμμετοχή του.

Την περασμένη εβδομάδα οι ιαπωνικές αρχές διαβεβαίωναν ότι οι κινέζοι επίσημοι θα μετέβαιναν στο Τόκιο όπως είχε προγραμματιστεί.

Αρκετές ιδιωτικές κινεζικές τράπεζες αντίθετα είχαν ήδη αποφασίσει να περιορίσουν ή να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους στη γενική συνέλευση.

Οι σύνοδοι του ΔΝΤ και της ΠΤ αποτελούν μαζί με τις συναντήσεις που πραγματοποιούνται στο περιθώριο των εργασιών τους, τη μεγάλη ετήσια συνάντηση αξιωματούχων του χρηματοπιστωτικού τομέα, οικονομολόγων και τραπεζιτών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα