Ίσες αποστάσεις από όλες τις θρησκείες

Μία μελλοντική κυβέρνηση υπό το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο θα «τηρήσει ίσες αποστάσεις απ' όλες τις θρησκείες», διαβεβαίωσε σήμερα από τη Ρώμη ο πρόεδρος του πολιτικού οργάνου της αντιπολίτευσης Άμπντελ Μπάσετ Σαΐντα, ο οποίος προειδοποίησε συνάμα για τις «καταστροφικές» συνέπειες της συριακής σύρραξης στην περιοχή.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Τζούλιο Τέρτσι, ο Σαΐντα δήλωσε πως η Συρία θα είναι «μία χώρα πολιτισμένη, δημοκρατική, και πολυσυλλεκτική, η οποία θα είναι ουδέτερη σε ό,τι αφορά την εθνοτική και θρησκευτική

ταυτότητα».

«Η κυβέρνηση θα τηρήσει ίσες αποστάσεις από όλες τις θρησκείες» επέμεινε στη συνέντευξη Τύπου.

Η σύρραξη στη Συρία έχει φθάσει «σε ένα σημείο έσχατης κρισιμότητας», που είναι ικανή να προκαλέσει «μία καταστροφική κατάσταση και επιπλέον εξτρεμισμούς, περιλαμβανομένων και των γειτονικών χωρών», προειδοποίησε ο ανεξάρτητος Κούρδος Σαΐντα.

Η Ιταλία ανέλαβε μία σειρά από διαπραγματευτικές επαφές στο εσωτερικό και το εξωτερικό της Συρίας, προκειμένου να επιτευχθεί μία μεγαλύτερη ενότητα μεταξύ των άκρως διηρεμένων συνιστωσών της αντιπολίτευσης.

Ο Τέρτσι ανακοίνωσε πως εντόπισε «την επιβεβαίωση μίας σοβαρής πεποίθησης του Εθνικού Συμβουλίου να επιδιώξει τη συμπερίληψη» του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού των άλλων σχηματισμών. Αποκάλυψε δε, πως το Συμβούλιο βρίσκεται προ των πυλών για την υπογραφή συμφωνιών με την κουρδική, αλαουϊτική και χριστιανική μειονότητα.

Σύμφωνα με τον Ιταλό ΥΠΕΞ, η επίσκεψη του Πάπα στον Λίβανο το περασμένο Σαββατοκύριακο «ερμηνεύθηκε στη Συρία ως μήνυμα εμπιστοσύνης στη συμμετοχή των χριστιανικών μειονοτήτων στη διαδικασία μετάβασης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα